Nyheter

Svenska RallyCupens kalender klar, åtta deltävlingar 2021
Svenska RallyCupens kalender klar, åtta deltävlingar 2021!

2020 blev ett förlorat år för Svensk rallysport, när Corona pandemin slog till blev det stopp för tävlande och så också för Svenska RallyCupen. Trots pusslande var försöket med en säsong under sista halvåret också bortkastat - allt inställt men nu är vi tillbaka starkare!

Redan när vi tvingades ställa in hade vi tävlingar klara för 2021, en kalender som nu kan presenteras. Cupen slår till med åtta deltävlingar under säsongen 2021, kända och nya arrangemang i en skön mix för cupen som startar sin nionde säsong hos Flens MS den 24:e april.

- Några problem att få till tävlingar till 2021 har det inte varit, intresseanmälningarna har trillat in trots att vi inte marknadsfört oss. Vi har också tvingats tacka nej till arrangörer för nästa år. När vi lyckades få ihop alla datum med bra spridning så ser det spännande ut, förklarar Crister Nystrand som gjort jobbet att sy ihop kalendern.

Först klar för 2021 var en annan nykomling, i samband med prisutdelningen 2019 kom en anmälan från Fagersta MK och tävlingen Nattkröken i slutet på augusti med ett spännande arrangemang. Där blir det lite av en "jubileumskrök" då klubben fyller 75år!

Samtidigt som Fagersta och Flen anslöt gavs också chansen till årets tilltänkta arrangörer att fortsätta 2021, alla nappade och nu står vi med åtta deltävlingar inför 2021.

- Laxå är en klubb som gör lite av en comeback i cupen, skulle varit en del redan i år.

Efter Violenrallyt i Flen väntar Götenerundan, Gästabudstrofén, Kullingstrofén, Nattkröken, EMK Kannan, Laxå Rallyt och traditionsenlig final hos Västra Östergötlands MK med Marknadsnatta!

- Samtidigt som vi ökar på antal tävlingar kommer vi också se över regler med justeringar som gör att man får räkna bort tävlingar, men mer om detta under hösten!

Svenska RallyCupen 2021:
24/4: Violen Rallyt, Flens MS.
08/5: Götenerundan, Götene MK.
29/5: Gästabudstrofen, SMK Nyköping.
31/7: Kullingstrofén, Kullings MS.
21/8: Nattkröken, Fagersta MK.
11/9: EMK Kannan, Eskilstuna MK.
25/9: Laxå Rallyt, Laxå MK.
23/10: Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Jeremias Ericsson