Nyheter

Jonas Kruse klar för start i Rally-SM 2021 - kör för Team Nybe
Full SM-säsong 2021 för Team Nybe. Rallyveteranen och SVT-Sports expertkommentator Jonas Kruse slutar som gästförare hos det småländska rallyteamet för att bli en av teamets ordinarie förare under nästa år i Rally-SM. Han kommer att köra en Volvo 940 i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen med 16-åriga Maja Bengtsson från småländska Virestad som co-driver.


Samarbetet mellan Maja Bengtsson och Jonas Kruse växlar upp säsongen 2021 då det blir full SM-satsning.

För 18 år sedan körde Jonas Kruse senast en full mästerskapssäsong. Det var norska mästerskapet där han slutgiltigt tog hem mästerskapsguldet i den fyrhjulsdrivna grupp-N-klassen. Sedan dess har ett och annat gästspel skett i mån av tid i både lokala och SM-tävlingar. Men nu är det dags igen för en full SM-säsong - fem deltävlingar med start i Boden 8-9 januari.

- Jag ser fram emot detta, ska bli kul och jag är taggad till max. På något sätt vill jag sluta cirkeln med att köra Volvo igen. 1994 sladdade jag hem SM-tecknet i en Volvo 240 och nu gör jag kanske ett SM-avslut i en fullt konkurrenskraftig Volvo 940 för duktiga och ambitiösa Team Nybe, förklarar Jonas Kruse.

Bredvid sig, i kartläsarstolen, kommer Jonas att ha 16-åriga Maja Bengtsson. Ett samarbete som inleddes i våras. För "Rally-Maja" är det hennes första fulla SM-säsongen och därmed någonting helt nytt för henne sett till utvecklande erfarenheter.

- Att Maja står ut med mig ännu en säsong är väldigt inspirerande, vi har hittat ett väldigt fint samarbete och har lärt känna varandra lite bättre. Samspelet börjar finna sina former vilket innebär att hon utvecklar sig i sin roll, säger Jonas Kruse.

Maja Bengtsson säger att hon är laddad samtidigt som hon står inför sin rallykarriärs första fullängdsrally i snö och mörker, SM-deltävlingen i Boden i januari, som en första utmaning.

- Det är lärorikt att få läsa noter åt Jonas. Till en början har jag fått lära mig en helt ny typ av noter att åka efter än vad jag tidigare var van med. Sedan sladdar han så förtvivlat emellanåt vilket är fräckt, förklarar hon med ett skratt.

Jonas Kruses och Maja Bengtssons tävlande Team Nybe är en del av en större satsning på den svenska nationalsporten säsongen 2021 från det småländska rallyteamets sida.

Hemsida: https://www.teamnybe.se

Göran Björklund