Nyheter

Fabriksstöttning från M-Sport ska hjälpa Adielsson till SM-Guld i rally
Säsongen 2021 kommer Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson att tillsammans med M-Sport komma till start med en ny Ford Fiesta Rally2 i Rally-SM. Målet är att förbättra den andra plats paret fick 2020 i serien och nu går man för seger i mästerskapet.





- Det är fantastiskt att välkomna Mattias tillbaka till Ford-familjen. Varje tillverkare vill ha begåvade ungdomar bakom ratten på sina bilar, och det är precis vad vi har med Mattias. Han har bara deltagit i en handfull tävlingar under 2020, men resultaten talar för sig själva med en seger och två andraplatser. Han är en vinnare och vi kommer göra vad vi kan för att ge honom och hans team allt stöd de behöver för att få se en Ford Fiesta Rally2 försvara guldet i det svenska mästerskapet i rally, säger Richard Millener M-sport Ford Team Principal.

- Riktigt roligt att få den här möjligheten. Den här möjligheten skulle vi inte fått om vi inte under många år jobbat hårt och även underhållit alla de kontakter som vi skapat under åren. Vi vet att Ford har en jättebra bil som är snabb och driftsäker. Bilen kommer hem inom några dagar och då kan vi redan börja fixa med det sista. Vi kommer även fortsätta på Michelins däck 2021 och det känns tryggt då vi åkte på dem i år och det fungerade utmärkt, säger Mattias Adielsson.

Adielsson tog sin första seger i en Rally-SM tävlingen i en Ford Fiesta R5 2017 i Östersund Winter Rally, sedan dess har det blivit många tävlingar i Ford Fiesta både i Sverige och utomlands. De tidigare utgåvorna av Ford Fiesta R5 har passat Adielssons aggressiva körstil och med den nya bilen som är bättre på alla punkter än de tidigare utgåvorna kommer han att ha ett högt tempo.

- Rally-SM ser ut att bli riktigt starkt till 2021 och vi kommer att behöva göra vårt yttersta för att kunna vara med i toppen. Vi har redan planerat för några tester för att känna på bilen och hitta de rätta inställningarna. Nu hoppas vi att alla följer myndigheternas restriktioner så att smittspridningen minskar så vi snart får börja tävla igen, avslutar Mattias Adielsson.





Traditionella Rally-SM 2021
14 - 15 maj South Swedish Rally Älmhult
18 - 19 juni Göhlins Skilling 500 Klevshult
14 augusti Killingen Kils MK Bil
3 - 4 september Snapphanerallyt Hässleholm


Urban Andersson