Nyheter

Tom Kristensson och David Arhusiander på femte plats i ett tufft Rally Estonia.
I Rally Estonia, som avslutades på söndagseftermiddagen i Tartu, tog Tom Kristensson med co-driver David Arhusiander en hedrande femte plats i den tuffa WRC2-klassen med sin Ford Fiesta MkII, efter en problemfri tävling, som annars var en krävande tävling för både bil och besättning.

- Det känns riktigt bra att äntligen få ett problemfritt rally, komma i mål och få den bästa placeringen för säsongen, säger en nöjd Tom vid målgången

- Vi har gjort vårt bästa och fått många mil och mer erfarenhet som kommer att vara mycket värdefullt inför resten av säsongen. Visst hade vi velat kapa några sekunder till per sträcka på toppekipagen, men vi har hållit oss till vår plan, att hålla vår egen fart och förbättra oss lite i taget.

- Det har varit ett tufft rally, allt från snabba breda sträckor med häftiga krön, till smala tekniska, men även lösare och mer uppkörda, speciellt då vi körde dem andra gången. Dessutom en pressande värme alla tre dagarna, men det är ett VM-rally, och då skall det vara tufft.

- Jag vill även rikta ett tack till teamet, M-Sport, för en grym bil och support, och alla andra som stöttar, så jag kan få den här fantastiska upplevelsen, avslutar Tom

I WRC2 segrade WRC-erfarne norrmannen Andreas Mikkelsen före landsmannen Mads Östberg, på tredje plats kom europabaserade bolivianen Marco Bulacia, före Toms teamkamrat i M-sport, Adrien Fourmaux från Frankrike.

Flera av klassens favoriter satsade alltför hårt på de kravande vägarna och tvingades bryta. Oliver Solberg landade alltför hårt efter krön, spräckte kylaren och skadade motorn, och både Jari Huttunen och Nikolay Gryazin rullade sig ur tävlingen.

Nästa VM-tävling för Tom och David blir Renties Ypres Rally Belgium den 13-15 augusti. Det är en ny tävling i VM-kalendern och den körs på asfaltunderlag.