Nyheter

Racepart Sweden 1300 Rallycup fortsätter sin intensiva vintersäsong.
Vintersäsongen 2022 är intensiv med tre tävlingar i tät följd. På Lördag kör vi sista vinterdeltävlingen i Sukkacupen. Järbo MK arrangerar då sitt Gestrikerally mitt i WRC-yran. Det såg till en början magert ut med anmälda men efter att Sandviken körts har man säkert förstått vilka fina förhållanden det är i trakten så nu är det iallafall över 60 ekipage anmälda. Bara 6 st Sukkor denna gång men 10% av startfältet vilket är normalt. Vi tror de flesta tycker det är mycket påfrestande ekonomiskt med fler tävlingar på "samma avlöning". Men med billiga och enkla bilar, enhetsdäck med begränsat utstick och framförallt våra SPONSORER så håller vi ner kostnaderna så mycket det går. Cuptävlare betalar bara 1000kr till Cupkassan. (Juniorer 300 kr och ungdomsåkare INGET) vid de deltävlingar vi har en TÄVLINGSPONSOR. Resten fixar de, tillsammans med vår Cupsponsor. Till Gestrikerallyt är det Gårdmans Transport AB i Norrköping som kommer att exponeras på våra vindrutor och i programmen. Superviktigt för oss som kämpar för att hålla nere kostnaderna för oss aktiva.

WRC stuk blir det även i detta rally då deltagarna måste skriva sina egna noter om de vill ha några. Frågan är hur gammelmannen Ola Strömberg ska klara det. Men med codriver Victor Johansson från Ryd så tycker han det ska bli en kul utmaning. Victor är ju van vid att göra detta med sin ordinarie förare och namne Victor Hansen. Men nu gäller det inte siffror utan på det gamla beskrivande sättet. Det gör det nog extra knepigt för honom med pennan. En som kan detta är Jonas Wigren tillsammans med självaste tävlingssponsorn Mathias Gårdman. Få se om de får till det bättre och kan snuva Ola på en seger.

Bland juniorerna så är det ledarparet Marcus o Johnny Andersson som ska försvara ställningarna mot Lucas Axelsson/Alexander Lönnström. P.g.a. rekognoseringen så startar man inte förrän kl. 14:00. Hinner det månne bli mörkt innan målgång. Ytterligare en faktor ta med i ekvationen.