Nyheter

Klara Andersson årets bilsportkvinna och SMK Hörby årets klubb inom Södra Bilsportförbundet 2021
Vid Södra BF:s Bilsportkonferens i helgen i Malmö utdelades ett antal priser för olika prestationer på och utanför tävlingsbanorna under 2021.

Klara Andersson, SMK Hörby, utsågs till Årets Bilsportkvinna för sitt SM-guld i Rallycross, i tuff konkurrens i en stor klass och endast manliga medtävlare. Klara påbörjade även en internationell karriär i slutet av säsongen.

SMK Hörby fick priset som Årets klubb för i första hand att förare från klubben tog hem sammanlagt 4 SM-medaljer. Guld för Klara Andersson i Rallycross 2150-klassen och Joachim Kristiansson i Asfalt-SM i rally, silver för Victor Hansen/Victor Johansson Rally-SM Otrimmat 2WD, samt brons för Tobias Brink i STCC i racing.

Klubben genomförde även i samband med TV-Svängen den första skarpa tävlingen i rally i Sverige med Elektroniskt tidkort, ett system som det mellanskånska företaget Resultatservice har utvecklat.

Förutom detta var klubbmedlemmar nominerade för ett antal priser. Tom Kristensson som Årets Bilsportman, Victor Hansen/Victor Johansson som Årets ungdom, Mia Nilsson som Årets ledare, Eva-Marie Hasslöf som Årets funktionär och Bertil Gunnarsson som Årets veteran, där samtliga förärades med hederspriser.
- Otroligt kul med de framgångar som våra förare hade under 202, som sätter klubben och Hörby på kartan, och den uppskattning som de och våra ledare fått av Södra Bilsportförbundet, säger SMK Hörbys ordförande Lars Servin i en kommentar.
- Speciellt roligt att få priset Årets Klubb, och den äran skall alla våra aktiva, oavsett vilken nivå man tävlar på, våra funktionärer och alla medlemmar ta åt sig.

Södra Bilsportförbundet är ett Svenska Bilsportförbundets distrikt och omfattar geografiskt Skåne, Blekinge och södra Halland.