Nyheter

Eskilstuna med EMK Kannan gör årets SverigeSerie komplett
Vi har länge haft ett hål i vår kalender sedan en mer eller mindre fast återkom-mande punkt i vår SverigeSerien, Kil med Rally Killingen beslutade sig för att inte ar-rangera något rally i år. Nu är vi stolta att kunna presentera att Eskilstuna med EMK Kannan 17 september fyller vårt tomrum.

Vi i klassledningen har under en längre tid jobbat med flera olika alternativ för att göra årets SverigeSerie komplett. Flera spännande alternativ har varit på tapeten.

- Nu vet vi att det blir en annan tävling som är mer eller mindre en institution i vår Sve-rigeSerie som fyller tomrummet. Eskilstuna med EMK Kannan har under många år va-rit en extremt uppskattad tävling i vår kalender. Årets upplaga kommer inte att göra någon besviken enligt tävlingsledningen, säger klassansvarig Roger Fransson.

Tävlingen körs tillsammans med Svenska Rallycupen.

- Att vi kör tillsammans med SRC innebär att startordningen kommer att samordnas med dem. Det har vi gjort många gånger tidigare så det kommer inte att innebära några som helst problem.

Lite tajt avslutning på säsongen.

- Eskilstuna har varit på tapeten länge, det är ju en klubb som vi har ett långt förflutet med. Den enda anledningen till att vi hållit på beslutet är att säsongsavslutningen blir lite tajt i tid eftersom att Trollhättan tillsammans med SM och finalen i Örebro är klara sedan länge. Två tävlingar inom samma löningsperiod brukar vi försöka att undvika. Men till sist fick faktumet att vi nu har rakt igenom topptävlingar i serien ändå fälla avgörandet.

SverigeSerien 2022

Tävling 1 Torsby, 15 januari - MK Ratten, Finnskogsvalsen DAG
Tävling 2 Torsby, 15 januari - MK Ratten, Finnskogsvalsen KVÄLL
Tävling 3 Sandviken, 19 februari - Sandvikens MK, Vinterpokalen
Tävling 4 Ljungby, 7 maj - Ljungby MK, Midsommardansen
Tävling 5 Nora, 11 juni - Nora MK, Noratrofén
Tävling 6 Trollhättan, 3 september - SMK Trollhättan, Västrallyt (Tillsammans med SM!)
Tävling 7 Eskilstuna, 17 september - EMK Kannan
Tävling 8 Örebro, 1 oktober - SMK Örebro, Rikspokalen - FINAL SVERIGESERIEN

Roger Fransson