Nyheter

Tom och Andreas totalsegrade i polska mästerskapstävlingen Raid Podlaski.
SMK Hörbys Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog totalsegern i första deltävlingen i Polska grusmästerskapet, Raid Podlaski, som avslutades på söndagseftermiddagen.
- Äntligen, min första totalseger i karriären, utropar Tom vid målgången.
- Ett stort tack till teamet Kaxa/2Brally för ett bra jobb med bilen, Andreas, mina samarbetspartners och alla som supportar mej, det känns verkligen skönt att få till det.

- Det är fortfarande en fantastisk känsla och jag är himla glad och tacksam, säger Tom på väg hem på måndagen.
- Det är en seger på många sätt, både att prestera och vinna tävlingen, men även en bekräftelse på att jag kämpar på rätt håll nu. Det ger mycket tillbaka och allt jobb går mycket lättare.

Tom och Andreas tog i sin Hyundai i20 R5 ledningen redan efter de tre inledande sträckorna på lördagseftermiddagen, trots 5 sekunders tidstollägg för att ha touchat en chikan, och behöll den sedan tävlingen ut.
- Det var snabba sträckor, men även ganska sandiga och lösa, en del regn på söndagen, men inget som ställde till några större problem, analyserar Tom

Tävlingen ingick även i Litauiska mästerskapet och tvåa totalt blev litauern Dominykas Butvilas i en Skoda Fabia R5, slagen med 27,5 sekunder. På tredje plats kom segraren i första deltävlingen i Polska mästerskapet på asfalt, Kacper Wróblewski, Skoda Fabia Rally2, 50,6 sekunder efter.

Glädjen stod även högt i tak i Hyundai-teamet då merparten av bilarna i högsta klassen var Skoda Fabia Rally2.

Det blir ingen längre vila för Tom, Andreas och teamet, då man redan på torsdag skall vara på plats i Älmhult för SM-tävlingen South Swedish Rally. Starten på själva tävlingen är på fredag eftermiddag och avslutas framåt kväll på lördagen. Förutom i SM, ingår tävlingen i ett nyinstiftat Nordiskt Mästerskap, så förutom den svenska eliten blir det även några norrmän och finländare att kämpa emot.
- Skall bli jättekul att köra en tävling på grus på hemmaplan, och det blev ju ett bra genrep, avslutar Tom.