Nyheter

Tom Kristensson kör sin andra deltävling i Europamästerskapet i Rally i helgen.
Till helgen gör SMK Hörbys Tom Kristensson tillsammans med sin co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, sin andra start i årets EM-serie i TET Rally Liepaja i Lettland.

- Det har varit en hel del uppståndelse och uppmärksamhet efter vår överraskande andra plats i förra EM-tävlingen, Rally Polen, men det är historia, nu gäller det att verkligen ladda om och ha full focus på helgens tävling, säger Tom
- Jag har bra minnen från Rally Liepaja då jag vunnit den tvåhjulsdrivna R2-klassen är både 2017 och 2018 i en Opel Adam, den andra gången när jag körde Junior-EM för Opel Junior Rally Team, säger Tom.

I årets tävling kör Tom och Andreas i den högsta klassen, och precis som tidigare tävlingar i år, i en Hyundai i20 R5 från det polenbaserade teamet koWax/2BRally

Rally Liepaja har sin bas i kuststaden Liepaja och avgörs lördag och söndag, efter en kvalificeringssträcka och ceremoniell start på fredagskvällen. Totalt skall man avverka 12 specialsträckor, 6 vardera dagen, på drygt 18 mil.

Lördagens sträckor körs i nordöstra Lettland, ca 16 mil från Liepaja, runt staden Talsi, och utan en riktig middagsservice, endast en mindre remote service i Talsi. Söndagens sträckor ligger öster om Liepaja och målgång är i Liepaja på söndag kväll.

- Sträckorna här är snabba, liksom i Polen, men överlag bredare och fastare än där, och det mesta är nytt sen jag körde här senast, säger Tom
- Vi hade en härlig känsla både i och med bilen i Polen, som gav förtroende i körningen, och vi skall fortsätta som vi avslutade där, säger Tom
- Det är ett högt tempo i toppen och vi skall försöka hålla ett högre grundtempo, men vi lär oss mer och mer, både vad gäller bilen och noter för att optimera körningen, avslutar Tom.

Bland de anmälda finns även Hayden Paddon från Nya Zeeland, som har varit fabriksförare för Hyundai, och vann VM-tävlingen Rally Argentina 2016. Hayden kommer till start i en Hyundai i20 Rally2.

Toms klubbkamrat i SMK Hörby Victor Hansen med co-driver Victor Johansson, Ryds MK gör sin tredje start i årets Junior-EM, där paret tog en fin sjätteplats senast i Polen med sitt familjeteam.