Nyheter

Snabb inledning på KAK Midnattssolsrallyt
Nu på onsdag, 6 juli, drar Midnattssolsrallyt igång med en snabb publiksträcka inne på Gelleråsen - täta starter, högt tempo och god uppsikt över hela sträckan gör detta till en perfekt inledning på ett av Europas största historiska rallyn.


Midnattssolsrallyt inleds med en snabb publiksträcka inne på Gelleråsen Arena där asfalt kombineras med grus. Foto: Midnattssolsrallyt.

Med omkring 15 mil specialsträckor av bästa kvalitet fördelade på 20 specialsträckor under fyra intensiva dagar, är Midnattssolsrallyt utan tvekan ett av Europas största historiska rallyn och ska därför inledas i stor stil. I år kommer premiärsträckan att bli mer spektakulär än någonsin. Rallyt är inte bara tillbaka på klassisk mark, sträckan på Gelleråsen var ett återkommande moment från 1955 och framåt, utan tempot har skruvats upp ett snäpp till. Publiksträckan är 3,02 kilometer lång och med ett startmellanrum på endast 30 sekunder betyder det att det kommer att finnas flera ekipage ute på banan samtidigt.

Det är samtidigt en mycket utmanande sträcka då den till hälften går på asfalt och till hälften går på grus. Sträckan ställer höga krav både på förarnas skicklighet och förmågan att ställa om sig mellan olika underlag, och minst lika höga fordringar på mekanikerna som måste anpassa bilen för riktigt blandade körförhållanden.

Publiken kommer att ha god uppsikt över hela sträckningen och kan räkna med ett högt tempo både på och utanför banan.

Portarna till Gelleråsen slår upp redan klockan 12 den 6 juli, och under eftermiddagen, innan första sträckan i Midnattssolsrallyt körs, bjuder Gelleråsen på en fartfylld eftermiddag med monstertrucken Thor, David Skogsby visar upp sina driftingkonster, och dragracingbilar uppvisningskör. Ett antal stjärnförare, däribland Stig "Mäster" Blomqvist, Per Eklund, Janne "Flash" Nilsson, Tony Rickardsson, Torgny Mogren och Emil Kåberg gör upp på banan i Race of Legends under Midnattssolsrallyt Super Show. Midnattssolsrallyt fortsätter på torsdagen och då körs sex specialsträckor med lunchuppehåll på Löfbergs Arena Färjestad. Under fredagen körs sju sträckor med lunchuppehåll i Askersund och de avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.

Mer information, hålltider på hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com

Information om Midnattssolsrallyt Super Show (förköp är enklast men biljetter går även att köpa vid entrén) finns på hemsidan: https://gellerasen.se/event/midnattsolsrallyt/