Nyheter

Laddat för rally - Midnattssolsrallyt
Idag går starten av KAK Midnattssolsrallyt, hela svenska eliten är på plats och är redo att göra upp om segern i ett av Europas största historiska rallyn.

-Vi är laddade som aldrig förr, säger Kjell Fransson, som är en av toppförarna.

Det råder full aktivitet på Gelleråsen Arena idag och stämningen stiger för varje timme. Allt fler team anländer och bilarna förbereds inför starten i morgon. I stort sett hela svenska eliten inom historiskt rally är med i startlistan och alla ser fram mot att Midnattssolsrallyt äntligen blir av.

- Jag är laddad som aldrig förr, säger Kjell Fransson som varit en av de allra snabbaste förarna under de senaste Midnattssolsrallyna. Han kommer att köra sin gula Alpine A310, en fransk rallyracer med mittmonterad V6:a.

- Vi ska visa vad fransyskan går för, säger Kjell och påpekar samtidigt att hur det går i rallyt beror även på hur bra team man har kring sig.

- Nu ser vi fram mot att äntligen få köra, det är få saker som är lika roliga eller har så bra stämning som Midnattssolsrallyt, både på sträckorna och på serviceplatsen.

KAK Midnattssolsrallyt invigs klockan 16.00 den 6 juli och 16.30 går starten av tävlingen som inleds med en 3 kilometer lång publiksträcka inne på Gelleråsen Arena.

Portarna till Gelleråsen slår upp redan klockan 12.00 och under eftermiddagen bjuder Gelleråsen på en fartfylld eftermiddag med monstertrucken Thor, David Skogsby visar upp sina driftingkonster, och dragracingbilar uppvisningskör. Ett antal stjärnförare, däribland Per Eklund, Janne "Flash" Nilsson, Tony Rickardsson, Torgny Mogren, Emil Kåberg, Annie Seel, PG Andersson och Pontus Tidemand gör upp på banan i Race of Legends under Midnattssolsrallyt Super Show.

Under torsdagen fortsätter Midnattssolsrallyt med sex specialsträckor med lunchuppehåll på Löfbergs Arena Färjestad. Under fredagen körs sju sträckor med lunchuppehåll i Askersund och de avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.