Nyheter

Dagens etapp av Midnattssolsrallyt utvecklade sig till en sekundstrid
Dagens etapp av Midnattssolsrallyt utvecklade sig till en sekundstrid där Lars-Ove Biffen Olsson och Per Göthberg turades om att ligga i ledningen med Opel Ascona 400 respektive Porsche 911. I morgon fortsätter kampen.


Snabbast inför Etapp 2: Per Göthberg, men det var kamp om segern på varje sträcka. Ingen förare ligger i ledningen ensam och Per Göthberg har bra uppbackning av sin kartläsare Andreas Swedberg och hela teamet som håller Porschen i skick.

Torsdagens sex sträckor gick i västlig respektive nordvästlig riktning från serviceplatsen på Gelleråsen strax utanför Karlskoga. Redan under förmiddagen visade sig Per Göthberg och Lars-Ove Biffen Olsson vara i en klass för sig på sträckorna och vid lunchuppehållet i Färjestad var de båda uppe i ledningen, Göthberg 1,6 sekunder före Biffen Olsson.

Första sträckan efter lunch överraskade Peter Friberg, Ludvika MS genom att ha tredje bästa tiden med sin Saab 99 men låg alltför långt ner i listan för att ha något med toppstriden att göra. Det blev istället en fortsatt kamp mellan Biffen Olsson och Göthberg som turades om att leda tävlingen. Efter sista sträckan var Göthberg i ledningen med 6,9 sekunder tillgodo på Biffen Olsson. Dagens uppkörning svarade Mikael Wisti för som klättrade till en tredjeplats.

-Jag har kört mitt i vägen, det är bra vägar, mitt team är toppen och allt har fungerat som det ska. Sedan har jag kört som jag vore på rymmen från hemmet, skojar Biffen Olsson som i år firar 50 år bakom tävlingsratten utan uppehåll.

-Utan konkurrens är det ingen tävling och Biffen har bjudit på hårt motstånd. Jag försöker köra med insidan av huvudet samtidigt som det ska gå stabilt och fort, säger Göthberg.

Midnattssolsrallyt fortsätter under fredagen med sju sträckor samt lunchuppehåll i Askersund. De avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.

Preliminär ställning Midnattssolsrallyt 2022 efter SS7
1 Per Göthberg, Eskilstuna MK, Porsche 911 Carrera, 35.23,3
2 Lars-Ove Biffen Olsson, Forshaga MC, Opel Ascona 400 +6,9 sekunder
3 Mikael Wisti, Fagersta MK, Volvo 244, +55,9 sekunder