Nyheter

Göthberg kopplar greppet om Midnattssolsrallyt
Midnattssolsrallyts fredagsetapp bjöd på klassiska sträckor. Suveräna Per Göthberg kopplade greppet och drygade ut sin ledning till veteranen Lars-Ove Biffen Olsson. I morgon avgörs Sveriges största historiska rallytävling med sex utmanande sträckor.


Snabbast på fredagens sista sträcka bådar gott för veteranen Lars-Ove Biffen Olsson som inte kommer att ge sig utan en ordentlig strid.Foto: Midnattssolsrtallyt

Fredagens etapp av Midnattssolsrallyt inleddes med en riktigt klassisk sträcka i sammanhanget, då delar av den var med redan i 1951 års Midnattssolsrally. Dagens andra sträcka var en uppföljning på en gammal tradition i Midnattssolsrallyt med en publiksträcka på Gelleråsen, precis som nästan alla år från 1955 till 1964. Europamästaren Mats Myrsell, Porsche 911, var allra snabbast på banan och fortsatte sedan att klättra i resultatlistan, men ligger fortfarande utanför tätstriden. Per Göthberg, även han Porsche 911, ledde inför dagens etapp före Lars-Ove Biffen Olsson, Opel Ascona 400, som dock knappade in på förspränget lagom till lunchuppehållet i Askersund.

Per Göthberg ligger i ledningen inför den avslutande lördagsetappen av Midnattssolsrallyt. Foto: Midnattssolsrtallyt
Under eftermiddagens sträckor höjde Göthberg tempot en aning och lade sig till med en betryggande ledning före Biffen Olsson, som dock avslutade med att ta segern på sista sträckan.

- Det känns bra inför morgondagen, för Göthberg kör riktigt bra. Vi har haft skoj och är nöjda med insatsen, summera Biffen Olsson torsdagens etapp.

- Vägarna har varit suveräna. Prio ett i morgon blir att ta sig i mål och köra med insidan av huvudet, säger Göthberg.

Mikael Wisti ligger stabilt på en tredjeplats medan Janne Blom, Volvo 240 och Kjell Fransson, Renault Alpine A310, kämpar om fjärdeplatsen.

De avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.