Nyheter

Tom Kristensson Polsk mästare i rally

SMK Hörbys Tom Kristensson och Andreas Johansson, Eskilstuna MK, säkrade titeln som Polska mästare i Rally i Grusmästerskapet genom vinna sista deltävlingen i Rally Zemaitija i Litauen. Glädjen stod högt i tak i Toms team koWax/2BRally, då det vid målgången på lördagskvällen stod klart att mästerskapet var bärgat.

- Ännu en stabilt genomförd tävling och jag vill tacka teamet för en fantastisk bil, som fungerar perfekt, det känns jättebra att ge dem en mästerskapstitel, säger Tom - Detta var årets tredje totalseger och riktigt kul att kunna lägga till titeln Polsk Mästare i min meritlista.

Segermarginalen blev 19,3 sekunder till hemmaföraren Butvilas Dominykos och på tredje plats kom en annan litauisk förare, Vladas Jurkevicius, 38,6 sekunder efter.

Tom och Andreas hade en stabil ledning fram till den nionde sträckan, då man råkade ut för en rejäl åskskur, vilket sänkte tempot och ledningen krympte till 4 sekunder. Vädret gjorde även att den tionde sträckan fick strykas, men på de avslutande fyra sträckorna kunde man öka tempot och vann samtliga. Totalt vann man nio av de tretton sträckorna som kördes.

Bild: Kaja Wroblewska
- Efter omseedning från fredagen körde vi som första bil på söndagen och det var en ny erfarenhet att få sopa bort lösgrusen, säger Tom. På fredagen körde vi dessutom ett par sträckor i mörker, vilket inte tillhör vanligheterna idag.
- Karaktären var rätt så likt som i Rally Liepaja förra helgen, överlag snabba vägar med en del mer tekniska partier.

- Nu blir det några veckors uppehåll innan nästa tävling, som blir MARMA Rajd Rzeszowski i Polen, men det är fullt upp ändå med allt annat för att hålla igång tävlandet, så någon direkt semester blir det nog inte, avslutar Tom


Bild: Kaja Wroblewska


Slutställningen Polska Grusmästerskapet:
1. Tom Kristensson 99 poäng
2. Grzegorz Grzyb 63
3. Maciej Lubiak 56