Nyheter

Rally-SM avgjordes i Kristianstad
Det blev tätt i toppen i Klass 2wd i Rally Kristianstad då skåningarna Mats Andersson och Joacim Kristiansson hamnade på samma totalpoäng i SM-slutställningen medan Stefan Kristensson körde suveränt och segrade totalt i tävlingen.


Stefan Kristensson körde snabbt och elegant och var allra snabbast på två av de tre sträckorna i Rally Kristianstad.

Stefan Kristensson, Tomelilla MK och kartläsaren Rickard Nilsson, Simrishamns MK, inledde Rally Kristianstad med att vara tredje snabbast på den första av de tre specialsträckorna. Men redan på andra sträckan hittade han gasen och var hela 4,1 sekunder snabbare än tvåan och gick upp i ledningen. Kristensson var även snabbast på den avslutande sträckan och hade 5,6 sekunder tillgodo till tvåan Mattias Olsson,

-Jag är gammal rallycrossåkare och behövde lära mig banan för att skruva upp farten, kommenterade Kristensson efter tävlingen.

Rally Kristianstad var fjärde och sista deltävlingen i Rally-SM i asfaltssprint och det var upplagt för en ordenlig strid i de olika klasserna. I klass 2wd låg Mats Andersson, Eslövs MK före Joachim Kristiansson innan tävlingen men i Kristianstad var det Kristianssons dag och körde snabbare än Andersson. Efter tävlingen låg båda på samma poäng och fick särskiljas och det var Kristianssons seger i första deltävlingen som avgjorde.


Joachim Kristiansson kör över mållinjen i Kristanstad som SM segrare.

I övriga klasser kämpades det också om placeringarna. Rolf Grybb, Hässleholms MK som låg tvåa i Klass 4wd tabellen, slog till med en vinst på första sträckan. SM-ledande Mattias Olsson, Stenungsunds MS kontrade med att vara snabbare än Grybb både på andra sträckan och tredje sträckan. Därmed säkrade Olsson SM-titeln.

I standard RM ledde Peter Vestlund, Hässleholms MK och han tog även hem seger i klassen i Rally Kristianstad. Kampen kom istället att stå om silverpengen. Efter en snabb och säker körning plockade Thomas Brolin, Vara MK, hem andraplatsen före Joakim Strömberg, Bengtsfors MC.

Preliminär slutställning Rally Kristianstad:
1 Stefan Kristensson, Tomelilla MK, Ford Fiesta WRC. 12.13,4
2 Mattias Olsson, Stenungsunds MS, Skoda Fabia, +5,6 sekunder
3 Rolf Grybb, Hässleholms MK, Citroën DS3, +7,4 sekunder


Preliminär slutställning i Rally SM i asfaltssprint 2022
Klass 2wd
1 Joacim Kristainsson, SMK Hörby, Opel Corsa B, 86 poäng
2 Mats Andersson, Eslövs MK, Opel Astra, 86 p
3 Tobias Pettersson, Gränna MK, VW Golf III, 47 p

Klass 4wd
1 Mattias Olsson, Stenungsunds MS, Skoda Fabia, 56 p
2 Rolf Grybb, Hässleholms MK, Citroën DS3, 47
3 Dan Johannesson, Dals MK, 45p

Klass Standard RM
1 Peter Vestlund, Häössleholms MK, BMW 320 83 p
2 Thomas Brolin, Vara MK, Alfa Romeo 156, 51 p
3 Joakim Strömberg, Bengtsfors MC, Renault Megane, 48 p