Nyheter

Tävling igen i Polen för Tom Kristensson och Andreas Johansson
Efter att ha vunnit det Polska Mästerskapet i rally på grus startar Tom och Andreas i helgen i den andra deltävlingen i mästerskapet på asfaltunderlag, som även räknas i det totala mästerskapet.

Tävlingen, MARMA Rajd Rzeszowski, har sin utgångspunkt från staden Rzeszow vid Karpaternas nordsluttning i sydöstra Polen. Tävlingen ingår förutom i Polska Mästerskapet även i Tjeckiska och Slovakiska Mästerskapet och Central Europen Rally Trophy.

11 specialsträckor på drygt 15 mil, på vägar med skiftande karaktär och kvalité på asfalten, skall tacklas med start på fredag middag och målgång på lördag eftermiddag

- Jag ser med tillförsikt fram emot tävlingen, säger Tom. Teamet, koWax/2Brally Racing, har inför tävlingen renoverat vår Hyundai i20 R5, och de har lagt mycket tid på att optimera den, fortsätter Tom.

- Vi har även testat måndag och tisdag, eftersom vi inte kört på asfalt sedan Rajd Swidnicki i slutet av april, så behövde vi bland annat testa andra inställningar av bilen, och nu känns det bra.

De största utmanarna i tävlingen blir tvåan och trean i det totala mästerskapet, som Tom leder, Grzegroz Grzyb respektive Kacper Wroblewski, båda i Skoda Rally 2 bilar, och som var tvåa och etta i första asfalttävlingen Rajd Swidnicki. En stark aspirant till totalsegern är även tjecken Erik Cais, som normalt kör VM i WRC 2-klassen i en Ford Fiesta Rally 2, men som avstår Rally Finland till förmån för tävlingen i Polen. Eric tävlar dock inte om det Polska Mästerskapet