Nyheter

Två punkteringar grusade Tom Kristenssons förhoppningar i Polen
Med två punktering försvann alla möjligheter för Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson till en topplacering i polska MARMA Rajd Rzeszowski i helgen. Tävlingen ingick i Polska Mästerskapet på asfalt och i det totala Polska Mästerskapet.

Den första kom redan på den andra sträckan, ca 5 km från mål, och medförde en tidsförlust på knappa minuten till de snabbaste, Den andra kom tidigt på näst sista sträckan, då tvingades man stanna och byta hjul, och där försvann nästan tre minuter. Trots tidsförlusterna blev det till slut en åttonde plats totalt, men utan missödena hade möjligheterna till en topp tre placering varit stora.

- Vi märkte aldrig att vi körde på något vilket är frusterande, säger Tom

- Kvalitén på asfalten var väldigt skiftande, så visst, det kan blir skador på däcken och lätt att det blir en pyspunka, fortsätter Tom.

- Medtävlarna, som kört tävlingen tidigare, sa före tävlingen att detta var den svåraste i mästerskapet, då det är snabba sträckor med små lyft och sprätt med väldigt skiftande underlag, och där det är svårt att sätta bromspunkterna.

- Det positiva med tävlingen är att vi fick mycket erfarenhet av den här typen av sträckor och underlag, och framför allt hur vi kan göra noter med lagom mycket information, när det är snabbt och samtidigt tekniskt. På många sträckor hittade vi rätt, vilket gav en sträckseger och några topp tre placeringar.

- Vi leder fortfarande det totala mästerskapet, 14 poäng före tävlingen segrare Grzegroz Grzyb och 30 poäng till trean Kacper Wroblewski.

- Det återstår tre tävlingar på asfaltunderlag i mästerskapet, och planen för året har varit att inte köra dessa. Vi får ta en diskussion om det finns möjlighet att inom budgeten köra någon av dem. Grusmästerskapet har vi redan vunnit, men det skulle vara kul att även konkurrera om det totala mästerskapet, avslutar Tom Nästa tävling för Tom och Andreas blir EM-tävlingen Rally Barum i Tjeckien, sista helgen i augusti, på liknande underlag och karaktär som i helgen tävling.