Nyheter

Sydsvenska Sprintcupen SSSC avslutar i Karlskrona
På lördag arrangeras den fjärde och sista deltävlingen i den Sydsvenska Sprintcupen. Cupens vision är att vara en länk mellan distriktstävlingar och SM. Genom sprintcupen skall Södras och Smålands förare uppmuntras att söka upp konkurrensen i SM för att sedan förhoppningsvis ta steget dit och våga sig på en hel SM säsong.

Tre, Älmhult, Skillingaryd och Örkelljunga, av de fyra sprintar i regionen som ingår i SSSC har nu körts och nu kommer turen till Karlskornapokalen. Sträckan som skall köras är en klassiker på det militära övningsfältet Rosenholm.

Cupen är öppen för förare från Småland och Södra distriktet och denna gång får de kämpa mot ett brett SM fält med många kompetenta konkurrenter. Leder Nat 2WD gör B-föraren Andreas Axelsson, Grimslöv. Denna klass är den absolut mest ovissa då Johan Gren, Hässleholm bara är en poäng efter. Inom räckhåll för seger är också Tobias Pettersson, Gränna och Victor Karlsson, Vimmerby.

I 4WD har Mattis Olsson, Älmhult alla chanser att vinna cupen då han är i en komfortabel ledning.

I grupp F leder Rasmus Bengtsson, Älmhult med 14 poäng före Emil Friman, Vetlanda.

Efter Karlskrona väntar sedan deltagande för de bäst placerade i Superfinalen i Hovmantorp den 22 oktober. Då får de möta de främsta från Sydsvenska rallycupen och Sydsvenska Mästerskapet.

Välkomna till Karlskrona och Rosenholm nu på lördag den 27 augusti med första start kl 11.00

Följs oss på www.ssrc.se samt fb sydsvenska rallycupen