Nyheter

Tom Kristensson tillbaka i vinnarspåret i SM-deltävlingen Västrallyt
Två starter i år i SM och två vinster är facit för Tom Kristensson och Andreas Johansson när de vann den femte och sista deltävlingen i årets SM i rally, Västrallyt i Trollhättan. Den första kom i South Swedish Rally i slutet av maj. Segern innebar även en fjärde plats i SM i klassen Internationella 4 WD på två tävlingar.

Segermarginalen blev 13,5 sekunder till tidigare VM-föraren Per Gunnar, PG, Andersson, Årjängs MK, och 31,5 sekunder till trean Jonas Åkesson från Karlskrona AK. Tom och Andreas vann totalt sju av tävlingens tio specialsträckor. Genom placeringarna tog PG Andersson SM-guldet, tredje året i rad, och Jonas Åkesson silvret.

Tom och Andreas öppnade starkt och vann den knappt 5 km långa första sträckan före PG Andersson. På andra sträckan fick de köra ca 11 km i dammet efter en medtävlare som fått punktering och stannat och bytt hjul. Här förlorade man runt 20 sekunder och tappade ledningen.

- Bitvis låg dammet så tätt, vi tvingades i stort sett stanna vid 3 tillfällen, säger Tom.

- Jag var tämligen frusterad vid sträckmålet, men där gällde det att skaka det av sig och fokusera på resten av tävlingen.


Foto: Dawid_Marcinski

- Det var ju mycket kvar, och vi lyckades vi bevisligen med och vann direkt nästa sträcka, den välkända Kabelvägen.

- Vi höll vårt tempo, helt utan tillbud och missöden förutom ett genomslag i en inner på slutet av sträcka sju, men det var service efter så där kunde vi kolla upp det.

- Verkligen kul att vinna på hemmaplan, speciellt att få göra det för mina fantastiska partners och supporters och att ge teamet en seger till i Sverige, säger en glad Tom vid slutmålet på lördagskvällen

- Det är intensivt nu, nästa helg är det tävling igen, då i Polen, Rajd Slaska, drygt 11 mil specialsträckor på asfalt. Där skall vi försöka försvara vår totala ledning i det Polska Mästerskapet och även ledningen för Kowax 2BRally i teammästerskapet.

- Det är knappt jag hinner andas just nu, det blir tredje helgen i rad med tävling, men vad gör det när jag kan hålla på med det roligaste jag vet, avslutar Tom.