Nyheter

Metanoldriven Sukkacup i East Sweden Rally.
Östgötaklubbarna står som värd för Racepart Sweden 1300 Rallycups åttonde deltävling i East Sweden Rally. Där heter Cupens tävlingssponsor Falco Racing Metanol och Cami Stenkraft. Båda företagen ägda av entreprenören och Speedwayentusiasten Mikael Jarl.

Någon metanol i tankarna blir det inte och inte heller bara svänga vänster med bredsladd. Men kanske vi skulle anamma tekniken med att köra utan broms.

Hela tretton ettriga Sukkor ger sig vid middagstiden ut från Torpa på en spännande fjortonmilatur. Tre sträckor om drygt tjugotre kilometer ska först avverkas innan ett serviceuppehåll på en timme. Därefter ytterligare två SS på dryga tjugotre kilometer. Första bil beräknas komma i mål vid 16:20.

Den av arrangörerna tillåtna rekognoseringen avstår samtliga cupåkare av skälet att detta är en lågbudgetcup där vi vill minimera kostnaderna för den aktive. Vi litar helt på de av arrangören tillhandahållna noterna.

De självklara favoriterna Joacim Rydin/Magnus Simensen går i sedvanlig tabellordning ut först. De kommer garanterat bli hårt uppvaktade av tabelltvåorna Björn Norman/Markus Theorin och inte minst de senaste två deltävlingarnas segrare Marcus Johnsen/Caroline Lindqvist. Efter dessa är det mycket svårt tippa ordningen. På Lördag kväll vet vi svaren.

Ytterligare en Sukka kommer faktiskt att dyka upp före ekipaget Rydin. Det är veteranen Ola Strömberg som tillsammans med Fredrik Nilsson ska agera funktionärer som föråkare med sin gröna Suzuki vid namn "Lazlo". Sukkaåkarna har ju alla döpt sina bilar. Vi tackar generösa Östgötaklubbarna samt våra sponsorer för allt stöd.

1300 Rallycup - Mycket rally för pengarna.