Nyheter

Hård kamp om segern för Tom Kristensson i Polska Mästerskapet
Hård kamp om segern för Tom Kristensson i Polska Mästerskapet

Efter en hård fajt med de två främsta utmanarna om det totala Polska Mästerskapet tog Tom och co-driver Andreas Johansson en andra plats i helgens tävling Rajd Slaska, i sin Hyundai i20 R5 för teamet Kowax 2BRally Racing.

Segrade gjorde hemmaföraren Grzegorz Grzyb i en Skoda Fabia Rally 2 evo, 17, 1 sekunder före Tom och ytterligare 8,7 sekunder till nästa hemmaförare, Kacper Wroblewski, även han i en Skoda Fabia Rally 2 evo. Tävlingen var den sjätte deltävlingen och bestod av 12 specialsträckor på drygt 10 mil, alla på asfaltunderlag.

- Detta är min bästa placering i ett asfaltrally hittills, så vi kan inte vara annat än nöjda, säger Tom.

- Vi har skaffat mer och mer erfarenhet av att köra på asfalt och knappat in tidsmässigt på de polska toppförarna som har mer erfarenhet av asfalt och de polska tävlingarna.


Bild: Maciej Niechwiadowicz


Efter lördagens sträckor, som kördes på torrt underlag och var tekniska och smala, ledde Tom och Andreas med 1,1 sekunder till Grzyb, efter 3 sträcksegrar

- Vi tappade en del tid på dagens sista sträcka, som var en kort superspecial, då motorn inte ville gå på full effekt, säger Tom, men det var lätt fixat av serviceteamet till söndagen.

Söndagens sträckor var rakare och snabbare och det hade utlovats regn hela dagen.

- Vi valde däck för regn men tyvärr började det inte förrän vi startade sträckan som första bil och då var det inte det optimala valet så vi tappade en del tid. Resten av dagen regnade det, tidvis kraftig, vilket gjorde det vanskligt och svårkört. Vi körde på i bra tempo, tog inga risker, men tog ändå en sträckseger, avslutar Tom

Tom leder fortfarande mästerskapet på 165 poäng före Grzyb 159 poäng och Wroblewski 133 poäng. Nästa deltävling är rajd Wisly den 30 september till 1 oktober.

Redan till helgen kommer Tom i samarbete med en av sina partners att göra debut i Back-SM i Minnesbergssprinten i Minnesbergsbacken mellan Svedala och Trelleborg. Tävlingen arrangeras av Trelleborgs MK och Tomelilla MK och körs som två deltävlingar, en på lördagen och en på söndagen med start kl. 09.00 båda dagarna. Tom kommer att köra i klassen Rallybilar 4WD Turbo med en i Sverige inhyrd Hyundai i20 R5.