Nyheter

Tom Kristensson vann sin första asfalttävling i utklassningsstil
Tom, med Andreas Johansson vid sin sida, tog sin första totalseger på asfaltunderlag då man på lördagseftermiddagen gick i mål som överlägsen segrare i Rajd Wisly i Polen. Tävlingen var den sjunde i Polska mästerskapet och den fjärde på asfalt. Segern var för övrigt parets femte totalseger i år.


Bild: Maciej_Niechwiadowicz

- Så jäkla gott, där satt den, utropade Tom när segern var klar!

- Vilket rally, vi har gjort allting rätt, åkt på i ett bra tempo utan några misstag eller missöden, trots verkligen svåra förhållanden. Åtta sträcksegrar av tio möjliga, bland annat då på sista sträckan, Powerstage som ger extra poäng, så jag är glad och jättenöjd

Segermarginalen blev hela 1 minut och 14 sekunder till tvåan Grzegorz Grzyb och 2 och 15 till trean Kacper Wroblewski. Det blev alltså alla tre förhandsfavoriterna på pallen.

- Förhållandena var som sagt verkligen svåra, regn båda dagarna, dimma på fredagskvällen, och eftersom vi genar lite utanför asfaltskanten ibland, dras det ut lera på vägen, då blir det såphalt, så även på de partier som bestod av gatsten och kullersten.

Segern innebar att Tom utökade ledningen i det totala Polska Mästerskapet. Det återstår en deltävling, Garret Rally Kosice den 21 till 23 oktober.
- Eftersom det gått så bra som det gjort i mästerskapet och vi har chans till seger, vill både jag och teamet, Kowax 2B/Rally Racing, att vi kör den tävlingen, även om den inte funnits i planen för året. Planen var att köra två SM-tävlingar i Sverige, två EM-tävlingar och utvalda tävlingar i Polska Mästerskapet. Problemet är att jag i nuläget inte har budget till tävlingen, men jag kommer att jobba stenhårt för att få ihop det.

- Men nu skall jag njuta några dagar av helgens seger, avslutar Tom

Bild: Maciej_Niechwiadowicz