Nyheter

Tom Kristensson och Andreas Johansson Polska Mästare i rally.
Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson lyckades med helgens målsättning att vinna det totala Polska Mästerskapet i rally, genom att ta en andra plats i den avslutande tävlingen Garrett Rally Kosice i Slovakien.


Bild: Kowax 2BRally Racing

Främste utmanaren Grezegorz Grzyb, som var tvungen att vinna rallyt för att ha en chans att vinna mästerskapet, satsade hårt och vann med 1,30 minuter till Tom, och tog genom det hem asfaltmästerskapet. Tom och Andreas behöll kylan och bevakade en plats på pallen, som skulle räcka till titeln.

- Det var inte den bästa och coolaste tävling vi kört, men vi gjorde det vi skulle och tog hem det totala mästerskapet, säger Tom vid målgången.
- Vi har kört med 110 procents säkerhet, vilket inte är det roligaste, men inte heller alltid det enklaste, man vill trots allt köra för vinst, utvecklar Tom.

Trea i tävlingen blev lettländaren Martins Sesks, Tom teamkompis i Opel Junior Rallyteam då man körde Junior-EM 2018. Sesks var på söndagsmorgonen ett tag före Tom, men då ökade Tom tempot en aning och till slut skilde det 27 sekunder.

- Vi är naturligtvis väldigt glada och lyckliga över att ha vunnit mästerskapet, både till oss själva och till teamet Kowax 2B/Rally Racing, som har gett oss en fantastiskt fungerande bil, säger Tom

En kuriosa i sammanhanget är att det är samma Hyundai i20 R5 som finnländaren Jari Huttunen vann mästerskapet åt teamet 2020.
- Speciellt skoj är det eftersom vi inför säsongen inte planerade att satsa på något mästerskap, utan bara köra utvalda tävlingar i olika mästerskap för att få erfarenhet av olika tävlingar och underlag, Men då det gick bra från början blev det ändå en satsning, som gav två mästerskapstitlar i Polen.

- Jag är även oerhört tacksam mot alla mina partners och andra som stöttar och uppmuntrar mej, och inte minst till Andreas som en lugn och duktig co-driver.

- Säsongen är dock inte slut ännu, vi kommer att köra populära Lauzits Rally i Tyskland första helgen i november. Det blir den sextonde tävlingen för säsongen, avslutar Tom