Nyheter

Säsongsavslutning för Tom och Andreas i tyska Lausitz Rally
SMK Hörbys Tom Kristensson och hans co-driver Andreas Johansson, Eskilstuna MK, gör säsongavslutning i helgen i tyska Boxberg, nära den polska gränsen, och grusrallyt Lausitz Rally.

Rallyt är en mycket populär tävling och har tävlande från 15 olika länder, flest från Tyskland, Polen och Tjeckien, men även hela 7 från Sverige bland de 104 i anmälningslistan. Tävlingen, som inleds på fredag med en Shakedown, avgörs på lördag då 10 specialsträckor på 14,5 mil skall avverkas.

Tom och Andreas kommer i sitt team Kowax 2BRally Racing att få sällskap med två svenska ekipage till. Stockholmaren Lars Stugemo, tävlande för Gotlands MF med co-driver Kalle Lexe kommer att köra teamets Hyundai i20 R5, som Tom kört under året. Simon Andersson, Eslövs MK, med co-driver Jörgen Jönsson, SMK Hörby, skall ta sig ann teamets Peugeot 208 Rally4 i den internationella klassen för 2-hjulsdrivna bilar. Tom och Andraes kommer att köra den Hyundai i20 Rally2, som man körde på hemmaplan i Bilmånsson Rallysprint i premiären för teamet i våras.

- Det skall bli både kul och intressant att få köra den mordernare Rally2 bilen på grus, även om R5:an fungerat fantastiskt bra och visat sig verkligen konkurrenskraftig hela säsongen, säger Tom.

Motståndet i tävlingen är inte att leka med, WRC erfarne norrmannen Andreas Mikkelsen kommer att premiär köra den Skoda Fabia RS Rally2, som kommer att bli Skodas vapen i WRC 2 nästa säsong. Andra starka förare är tjeckerna Eric Cais, Ford Fiesta Rally2, och Filip Mares Skoda Fabia Rally2, tysken Matthias Kahle, norrmannen Anders Gröndal och estländaren Raul Jets, samtliga med Skoda Fabia Rally2.

- Bli spännande att mäta sig med det starka motståndet och samtidigt rätt skönt med ett avslut av säsongen, som har varit väldigt intensiv, med 16 tävlingar mot de 6 som vi planerade från början, men även framgångsrik och givande, säger Tom