Nyheter

KAK Midnattssolsrally 2023 avgörs torsdag 29 juni till lördag 1 juli i Östergötland
KAK Midnattssolsrally 2023 avgörs torsdag 29 juni till lördag 1 juli i Östergötland. Årets rally blir kompaktare med färre transportmil än de senaste upplagorna. Inbjudan publiceras och anmälan öppnar den 7 april.


År 2022 tog Per Göthberg i sin Porsche 911 hem totalsegern i Sveriges största historiska rally, KAK Midnattssolsrallyt. I år avgörs tävlingen i Östergötland den 29 juni till 1 juli.

En mer kompakt bana med kortare transportsträckor är den stora nyheten i Midnattssolsrallyt 2023. Rallyts totallängd har kortats ner till 45 mil varav hela 12 mil är specialsträckor. Samtliga sträckor körs i Östergötland med Finspång i norr, Kisa i söder, Motala i väster och Linköping i öster. Nytt för 2023 är också att rallyt startar vid lunchtid torsdagen den 29 juni med flera sträckor. Etapp två körs fredag och den tredje och sista avgörs under lördagen. Ambitionen är ett rally med behagligt genomförandetempo men lika utmanande som tidigare upplagor.

Midnattssolsrallyt arrangeras av Kungliga Automobil Klubben, KAK, och har för de kommande fyra åren kontrakterat Jerker Ekelund och Simon Johansson som projektledare. Båda med erfarenheter från tidigare genomförda rallyn.

Inbjudan publiceras den 7 april och då presenteras information om HQ, serviceplatser, hotellpartners, lördagens prisutdelning och bankett med mera.
Den 7 april öppnar även anmälan och då lanseras också Midnattssolsrallyts nya hemsida som återfinns på den välkända adressen: www.midnattsolsrallyt.com
Tills den nya hemsidan är klar kommer löpande information att publiceras på Midnattssolsrallyts Facebooksida: https://www.facebook.com/midnightsunrally

Midnattssolsrallyfakta och historik
KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar och har genomförts sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964.
KAK Midnattssolsrallyt erbjuder deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Helhetsupplevelsen med trevlig samvaro, nostalgisk motorsportkultur och tävlingsmomentet har skapat ett genuint och uppskattat evenemang.