Nyheter

Bra start för Tom Kristensson i EM i Rally Serras de Fafe i Portugal
Det blev en bra start för Tom och Andreas Johansson med den nya bilen, Citroen C3 Rally 2 och teamet Tagai Racing Tecchnology, i första deltävlingen i EM, Rally Serras de Fafe i Portugal i helgen. Paret tog en stark nionde plats i det tuffa startfältet, trots en punktering på sträcka sex på lördagen, som kostade ca en minut i tappad tid.

- Lite tur hade vi i alla fall, eftersom däcket blev kvar på fälgen och vi kunde ta oss i mål på sträckan utan att behöva stanna och byta hjul. Vi hade dock bara ett reservhjul med oss, så det gällde att undvika punktering på resterande sträckor för dagen, säger Tom


Foto Antonio Silva Zoom Motorsport

- Vi är jättenöjda med hur vi genomförde tävlingen, allt ifrån kvalificeringssträckan på fredagen den första korta stadssträckan samma kväll. Undan för undan lärde känna bilen bättre och jag blev mer komfortabel med körningen, och kunde öka tempot utan ta några risker, vi hade inte ett enda moment under hela tävlingen.

- Speciellt på söndagen var det sjukt roligt att köra då väderförhållandena och vägarna var bättre, och då det gick att känna att det är en bra bil med hög potential. Räknar vi endast söndagens sträckor hade vi faktiskt tagit en sjätte plats.

Annars blev de i stort som befarat, inte så mycket regn under tävlingen, mer omväxlande med regn, dimma och sol, men regnet i veckan gjorde att det blev både halt och uppkört, och man tvingades stryka ett par sträckor på lördagen, eftersom det blev för dåliga

- Jag kan inta beskriva hur nöjd och glad jag är över att vara tillbaka i en rallybil igen och ett stort tack till Andreas, teamet, supporters och alla som gjort det möjligt för mej att stå här nu, säger Tom vid målgången


Foto Antonio Silva Zoom Motorsport


Tävlingen vanns av VM-meriterade Hayden Paddon från Nya Zeeland före Toms norske teamkamrat Mads Östberg och med Georg Linnamäe från Estland på tredje plats.

Nu var det inte bara Tom och Andreas som råkade ut för punkteringar, och mest otur hade nog det nya finska stjärnskottet Mikko Heikkilä som ledde tävlingen inför sista avgörande sträckan, men fick punktering på denna och rasade i resultatlistan.

Pontus Tideman, med Toms klubbkamrat i SMK Hörby som co-driver, slutade på trettonde plats i den tuffa tävlingen