Nyheter

SSRC efter Smedsvängen

I lördags, den tolfte augusti, kördes den andra av årets fem deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen 2023. Cupen var på besök hos SMK Örkelljunga och deras tävling Smedsvängen. Nära 100 ekipage avverkade 21 km SS uppdelat på tre unika sträckor.

I 4WD motsvarade Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Växjö, förväntningarna och vann både klassen och totalt. Tvåa kom nykomlingen Fredrik Nilsson tillsammans med rutinerade Julia Thulin från Hörby. De lånade en bil på jobbet GNM Sweden AB och tackade för lånet på ett fint sätt. Fredrik har sedan debuten 2018 bara kört Volvo, Volvo och åter Volvo men Forden verkade passa bra också.

I A-VOC grpF klasserna vann, som vanligt, Henrik och Ida Levin, Hörby, och de förstärkte sin ledning i den totala klasslistan. De var drygt nio sekunder före dagens tvåa Magnus Bengtsson/Håkan Pettersson, Grimslöv.

Favoriten i B-klassen Rasmus Bengtsson/ Torbjörn Ivarsson, Älmhult fick ge sig med fyra sekunder till dagens segrare klubbkamraten Linus Johansson/Hugo Nilsson. De körde väldigt jämnt men på varje sträcka var Linus någon dryg sekund före.

Innan tävlingen lade jag favoritskapet i C-VOC/Grupp F på en framgångsrik SM-förare, Linus Larsson/Olivia Kristensson, Arlöv och de tog åt sig det på bästa sätt genom att vinna men bara med knappa 1,4 sekunder till Hannes och Christer Håkansson, Asarum. Trean Albin Esaiasson/Mattis Lundström, Ryd går med den placeringen upp i klassledning i cupen.

I Grupp E klassen kom bland C-förarna bara en förare i mål så Emil Degerman/Aron Gunnarsson fick en enkel resa. I A/B klassen bytte Tom Andersson/Emelie Johansson, Norrahammar och Patrik Lund/Roger Dahlberg, Målilla plats jämfört med första tävlingen och de återfinns i ledningen i klasslistan. A-föraren Hampus och Anna Larsson var några sekunder snabbare men är inte med i totallistan eftersom de inte startade i Älmhult.

Precis enligt tipset innan tävlingen var det den dynamiska Volvoduon Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn och Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Kristdala, som gjorde upp om segern i A 2WD. Till slut skiljde bara 1,3 sekunder till Thomas fördel. Robert Karlsson/Filip Henningsson, Ljungby, fick se sig förpassade till fjärde platsen i mål efter att Jacob Johannesson/Danny Holgersson blev trea genom en bästa tid i klassen på sista sträckan.

Johannes Haraldsson/Magnus Lörd, Hässleholm blir bäst i B-klassen före Adam Håkansson/Anton Johansson, Asarum. Måns Örum-Gad/Viktor Zettergren kommer trea.

Bland C-förarna vinner Wille och Magnus Gad i sin andra start i Fiesta R4. Gösta Wremert/Catalina Floberg, Svedala blir tvåa före Marcus och Alexander Svensson som med sin tredje plats går upp i totalledning i klassen.

I ungdomsklassen gratulerar vi Emil Karlsson/ Patrik Berglund, Södra Sunnerbo, till segern.

Per Eriksson/Per Rosendahl från hemmaklubben kör snabbast bland betydligt motostarkare Appendix K bilar med sin VW 1302 S

Nu gör cupen ett uppehåll till välbekanta och omtyckta TV-svängen i Hörby den 9 september.