Nyheter

Svenska Rallycupen presenterar 2015-års regler
Beprövad stabilitet med nya grepp väntar när reglerna för 2015 presenteras. Cupen har haft arrangörsmöte ihop med 2015-års arrangörsklubbar och dragit upp riktlinjerna för ännu en lyckad säsong för svensk rallysport.

Sju deltävlingar väntar, alla med sin egen prägel på arrangemanget och de vägkaraktärer som är rejält skiftande i nästa års cup, vilket borgar för att segrarna efter finalen den 31 oktober är mästare som kan hantera alla de utmaningar som rallyteamen ställs för.

En ny tvist är att "Power Stage-konceptet" utökas till att gälla på alla deltävlingars sista sträcka, dock med en (1) poäng extra. Finalen får ha sitt lyckade grepp kvar med 5, 3, 1 poäng extra, ett grepp som varje år haft avgörande påverkan på sluttabellen.

Och med att bonuspoäng (1 poäng startbonus samt 2 poäng bonus för fullföljd tävling) samt extrapoäng för "Power Stage" ej räknas bort i tabellen, gör att det är full spänning hela vägen då fem tävlingar räknas i det slutliga cupresultatet.

Många arrangörer är sugna på "Rallyradio", deltävlingarna har live-resultat, centrala serviceplatser och stor lokal/regional uppmärksamhet via press & media, gör att vi kan se fram emot ett mycket spännande år för Svenska Rallycupen.

Redan premiären på Rally Gotland lär bli en "rally-happening" av stora mått, ca. 84 km SS under två dagar för under 2500 kr för den som är tidigt ute med anmälan och betalning, lär göra att det blir en rivstart på cupen 2015.

Info om premiären på Gotland, subventionerade rese/boendekostnader etc. kommer att presenteras snart nog på nya året. Och Gotlands Motorförening skickar med en julklapp, de som ej tidigare tävlat på Gotland får 200 kr i reducerad tävlingsavgift!

Väl mött 2015!

Komplett Cupkalender SRC 2015
1-2/5 Rally Gotland
6/6 L-E Torph Memorial Rally (Säffle)
27/6 Skilling 500 (Skillingaryd)
25/7 Kullingtrofen (Herrljunga)
29/8 EMK-Kannan (Eskilstuna)
12/9 Rally Småland (Vetlanda)
31/10 Marknadsnatta (Skänninge)


Officiell webbsida: www.svenskarallycupen.se
Facebook: www.facebook.com/svenskarallycupen


Svenska RallyCupen önskar God Jul & Gott nytt år!