Nyheter

Fredrik Åhlin spelar högt i Rally Sweden
Rallylandslagsföraren Fredrik Åhlin kommer att stå på startlinjen i årets Rally Sweden. Tillsammans med kartläsaren Morten Abrahamsen kommer han att ge sig ut i de Värmländska skogarna i en Ford Fiesta R5 i WRC2-klassen.

Fredrik och Morten körde sin första WRC2 tävling i Rally Sweden förra året och slutade då på en mycket hedrande tredjeplats. ?Vi var glada över vår pallplats och såg då fram emot fler deltävlingar i VM, men tyvärr slutade nästa rally med en matförgiftning som sög kraften ur mig? berättar Fredrik.

Teamet avslutade dock säsongen på topp i den sista deltävlingen i Rally SM, där de tog totalsegern i Rally Uppsala i en WRC2-bil.

Det var den kick som behövdes och som gjorde att jag trots ett mer eller mindre sabbatsår motiverade mig till en satsning för 2015? säger han.

Årets start i Rally Sweden kommer att gå i spelets tecken då teamets anmälare är LeoVegas.

Klart vi kommer att satsa högt, det är ju vad både spel och rally handlar om, men jag är ödmjuk till uppgiften, det kommer att vara många andra bra spelare på startlinjen också? säger Fredrik som dock hoppas att just han har det vinnande kortet i overallens bakficka.

Årets rallysäsong blir nu det femte i rad som Fredrik och Morten kamperar ihop.

Det känns bra med den noggranne norrmannen Morten i högerstolen. Han ger mig den trygghet som behövs för att det ska gå riktigt fort. Han spelar en avgörande roll i våra framgångar? berättar Fredrik.

Chefsmekaniker i teamet är Joel Christofferson som 2008, 18 år gammal, utsågs till Sveriges bästa tävlingsmekaniker och som sedan dess jobbat som bland annat Crew Chief till både Travis Pastrana och Ken Block.

Ja, förutom att Joel är grym på att laga falukorv och makaroner så är han en fantastisk mekaniker, han känner nog mig bättre än morsan. Sen ska vi inte glömma våra partners och sponsorer som gör den här satsningen möjlig, och nu är det upp till oss att visa att vi sitter med trumf på hand? säger Fredrik, och hälsar rallypubliken välkommen ut till de 21 specialsträckorna under Rally Sweden, och till serviceplatsen i Hagfors.

Där kommer vi att synas, det kan ni lita på? avslutar han.

2015 körs Rally Sweden 12-15 februari, med Karlstad som centralort.

Susanne Kottulinsky