Nyheter

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för Audi TT Cup 2015
Juniorlandslagsföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky från Värmland blev en av de 18 förare som slutligen tog en plats i den nya racingserien Audi TT Cup. Serien kommer att köras som supportklass till DTM i Tyskland och Österrike 2015, med start på Hockenheim Ring den 1 maj.

Totalt 165 förare från 30 olika länder anmälde intresse till de 18 bilarna i den nya racingserien. Till varje race kommer det att finnas ytterligare sex bilar till VIP-gästförare och motorjournalister.

"Jag lever min dröm just nu, och då har vi inte ens kört första racet" säger en mycket glad Mikaela.

"Det kommer att bli en riktigt vass serie med tolv race under sex DTM-helger. Vi kommer att köra dubbelrace varje gång, och det ska bli hur kul och spännande som helst" berättar Mikaela, som gör denna satsning tillsammans med Audi Sverige.

Den nya Audi TT Cup-bilen väger endast 1.125 kg och ger 310 hk. Dessutom är bilarna utrustade med ett push-to-pass system som femton gånger per race ger förarna 30 hk extra.

Mikaela, som gick direkt från gokart till enhetsserien VW Scirocco R Cup har nu kört internationell racing i tre år. Karriärens höjdpunkt så här långt är hennes vinst på tyska Norisring förra året. Då tog hon som första kvinna en totalseger i VW-motorsports 17-åriga historia i enhetsracing.

"Det är då, när man står längst upp på pallen som man känner att det var värt varenda sekund av träning, både fysiskt och mentalt, och med allt det arbete som krävs för att kunna tävla internationellt" berättar hon.

Mikaela arbetar till vardags som förarinstruktör på Audi Driving Experience. "Det är inte bara mitt levebröd utan även ett bra komplement till min körning. Jag får genom jobbet många mil extra körträning, mycket av det under vintersäsongen på isbanorna på Åresjön" berättar hon.
Mikaela ser den kommande säsongen i Audi TT Cup som ytterligare ett steg på vägen mot hennes mål, som är DTM.

Nu väntar instruktörsarbete både på hemmaplan uppe i Åre, men även nere i Tyskland innan det är dags för testdagar och seriestart för Audi TT Cup på klassiska Hockenheim i maj.

Susanne Kottulinsky