Nyheter

Marcus Grönholm till Rally Sweden
RallyX On Ice intar Färjestadstravet under fredagen den trettonde februari som den andra deltävlingen inom RallyX On Ice. Startfältet kryddas med extra VM glans när den tvåfaldige rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm idag står klar för start.

Grönholm som på senare år varit mentor åt finländska talanger kliver nu tillbaka in i rampljuset igen för en actionfylld kväll på travet. Grönholm får sällskap av ytterligare en rally legendar när Thomas Rådström gör ett inhopp. Rådström som i slutet på 90-talet var fabriksförare i rally-vm har även han känt på rallycross tidigare i karriären med en del framgångar.

- RallyX On Ice blir ett fantastiskt bonusnummer på fredagens arrangemang inne på Färjestadstravet. Vi får en mix av världselit i rally, världsstjärnor i skoter och motocross och nu även världselit i rallycross. Detta måste vara årets event för de som gillar motorsport, säger Rally Swedens VD, Glenn Olsson.

Det är dock inte bara rutin som tillkommer startfältet i Karlstad. Unga stjärnskott är även de på plats när Reinis Nitiss ansluter. Nitiss som nyss tog ett brons i rallycross-vm ansluter till sin landsman Janis Baumanis för att hålla den Lettländska flaggan i topp. Räkna med att det kommer bli kapplöpning bland de unga talangerna om vem som får chansen att spöa Grönholm och Rådström den trettonde februari.

- Att både Marcus Grönholm och Thomas Rådström kommer till oss under Rally Sweden betyder oerhört mycket. Dessa herrar är några av våra viktigaste profiler genom åren och våra fans kommer älska detta, det är jag helt övertygad om, avslutar Olsson.

Anmälningslista RallyX On Ice, Karlstad 13 feb

Andreas Bakkerud
Simon Olofsson
Richard Göransson
Marcus Grönholm
Janis Baumanis
Sandra Hultgren
Tomas Rådström
Kevin Eriksson
Tomas Holmen
Joakim Hvaal
Reinis Nitiss
Sebastian Eriksson

Glenn Olsson