Nyheter

Ferrita ny partner till Svenska Rallycupen
Svenska Rallycupen knyter ännu ett motorsportföretag till sin partnergrupp, och de är proffs i sin bransch.

Ferrita utvecklar avgassystem som klarar ljudkraven - och ökar effekten!

I samarbete med Svenska Bilsportförbundet och banägarna erbjuder Köpingsföretaget Ferrita produkter och kompetens för att klara de allt vassare kraven inom ljud och emissioner.

Här finns lång erfarenhet och dokumenterade resultat. Från 2013 är det 95 dB som är maximala ljudnivån som får uppnås på fasta motorbanor, uppmätt vid fullgasacceleration tio meter ifrån fordonet.

- Det ställer allt högre krav på de som kör, och det blir svårare att själv lösa den här frågan. Där kommer vi in med vårt know-how, menar Ferritas vd Micael Ljungström.

Ferrita som är en stor aktör inom svensk motorsport, levererar och utvecklar avgassystem till en mängd olika klasser. Bland annat Carrera Cup, V8 Thunder Cars, Renault Clio Cup, Legend Cars, Radical och nu även mot Rally med Svenska Rallycupen.

Både större och mindre serier av avgassystem tas fram. De är noga uppmätta och testkörda med rördimensioner optimerade i förhållande till cylindervolym och effekt. Många gånger kan man utöver lägre ljud dessutom hitta mer hästkrafter och vridmoment än innan.

Många avgassystem testas före och efter i bromsbänk för att ge svart på vitt vilken skillnad det blir. - Det är sånt som gör att allt fler väljer att ta hjälp av oss, avslutar han.

Även om rallysporten inte har riktigt lika hårda ljudkrav, är det minst lika viktigt att hitta rätt lösning, ljudnivå, effekt och fullt flöde i hårt jobbande rallymotorer.

Därför är vi från cuporganisationen mycket nöjda att Ferrita ser värdet att även profilera sig i Sveriges största rallycup och där våra åkare kan kontakta ett proffs för att maximera sitt tävlingsfordons effekt med bibehållen ljudnivå.

Läs mer på, www.ferrita.se

www.svenskarallycupen.se

Svenska Rallycupen