Nyheter

Stort intresse när SMK Hörby inleder rallysäsongen
På söndag är det sydsvensk rallypremiär när SMK Hörby för 16:e gången arrangerar RS-tävlingen "Express-Specialen". En tävling som inleder RS-DM/Asfaltcup och där alla fem specialproven körs på asfalt. Tre av proven avgörs inne i Hörby, ett i Linderöd och ett i Röslöv utanför Häglinge.

Intresset har varit stort, knappt sextio anmälda vilket är något högre än i fjor och detta gläder så klart tävlingsledaren Daniel Wikström.

- Jättekul med så många anmälda och att där även kommer förare inte bara från Skåne utan från både Östergötland och Västergötland.

Startfältet innehåller flera segerkandidater även om flerfaldiga "Express-vinnaren" Mats Andersson från Eslöv är favorit nummer ett. Med två raka SM-guld i "Sprint-SM" och fler DM-guld än vad man kan hålla reda på är Mats ett jagat villebråd med sonen Simon som kartläsare.

- Jo så är det, förklarar Daniel och fortsätter.
- All vill slå Mats, men det är lättare sagt än gjort. Fast nu får han tufft motstånd av kvartetten Rolf Grybb från Hässleholm, östgöten Kristian Johansson och så våra egna förare Tommy Andersson och Joacim Kristiansson.


SMK Hörbys Erik Andersson tog storslam i fjor när han vann både DM-guld och även Asfaltcup med sin blå Volvo. på söndag är han favorit till klassegern i hemmatävlingen Express-Specialen.

Även om Mats har mest av ljuset på sig, så var faktiskt hemmaföraren Erik Andersson föraren som tog storslam i fjor. Erik körde hem DM-guldet i klass R1 och vann även Asfaltcup totalt med sin blå Volvo 240. I premiären får Erik ta i lite extra då detta är första säsongen som A-förare, högsta förarklassen. Svåraste nötterna att knäcka lär bli Tyko Nilsson, Hässleholm och SMK Motalas Fredrik Menck. Fast Daniel har två hemmaförare som utmanare.

- Både Jim Nilsson och Roland Brorsson är tuffa att möta, stämmer allt kan de bli obehagliga överraskningar, varnar han.

En annan Hörbyförare är Robin Svensson som gjorde tävlingsdebut mitt under säsongen i fjor. Trots detta radade 23-åringen seger på seger och stod till slut som vinnare i Södras C-förarcup. Nu har Robin tagit steget upp till B-klassen och trots detta lär han få räknas som favorit till klassegern.

Även om tävlingen till stora delar följer tidigare upplagor har SMK Hörby fått ihop ett helt nytt prov på Industriområdet i Hörby. Något som Daniel är mycket nöjd med.

- Roligt att kunna erbjuda något nytt och dessutom på promenadavstånd från centrum, förklarar han.
- Hit väntar vi mycket publik och därför laddar vi även upp med korvförsäljning. Lättare att kolla på rally än på specialprov ett på söndag är nog omöjligt att anordna...

Start och mål är på Folkets Hus i Hörby och första bil ger sig iväg därifrån klockan 10.00. Runt klockan fyra räknar man med att sista bil är i mål.

Tommy Svensson