Nyheter

Nu startar Sydsvenska Rallycupen
Äntligen ser vi slutet på den korta men milda vintern. Tidigare års vånda med kvardröjande snö och is är hos alla arrangörer nu ett minne blott och grussäsongen kan börja med Simrishamnsmixen nu på lördag den 28 mars. När anmälan stängde hade mer än 200 förare anmält sig.

Med Simrishamnsmixen inleds grundserien i SydSvenska RallyCupen. De första tio tävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. De första fyrtio förarna i den listan få dela på hela 147.000 kronor med 25.000 till den som placerar sig främst. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är bland de åttio första som är kvalificerade till finalen på westernstaden High Chaparral senare på hösten där ytterligare 120.000 kronor skall fördelas.

Att redan innan tävlingen utse segrare är förstås omöjligt även om Stoffe Nilsson får finna sig att vara favorit men med utmanare från klubbar lite längre norr ut. Roligt att hela 20 ekipage är på plats i de fyrhjulsdrivna klasserna.

Som alltid är det verkliga getingboet A-förare 2WD med hela 37 startande. Det går att räkna upp minst 15 förare som alla är kapabla att vinna, förare som var framgångsrika redan förra säsongen och som under vintern trimmat lite till eller bytt bil. Alla de tio främst placerade förra året finns på startlinjen. Nytt för i år är också att klassen delats upp då Grupp N och de mindre Grupp H bilarna getts en egen klass. I den är det lite SM-känsla med Robert Scholander, SMK Eksjö och Erik Telehagen, Wäxjö på startlinjen. I B-klassen seglar Victor Karlsson, Nybro upp som favorit.

I VOC Mekonomen/Grupp F är tätduon från förra året, Tom Kristensson, Hörby och Kim Nilsson, Osby på plats och borde göra upp om segern om inte någon av de nyblivna B-förarna kan överraska.

Grupp E har drabbats av två avhopp i Elitklassen. De tre som dominerat klassen sedan SSRC startade har reducerats till Thobias Svensson, Hörby. Både Erik Bergman, Skillingaryd och Stefan Ottosson, Vetlanda har tagit paus i tävlandet.

Första start är klockan 10 på Autoseum i Simrishamn och SMHI förutspår lite sol och fyra plusgrader och då kan vinden från Simrishamsnbukten göra att det känns lika kallt som 30 minus i Kalix. Så klä på er ordentligt!

Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen

Mats Bergman