Nyheter

Dags för junior-EM i Ireland
På fredag startar den andra deltävlingen i årets Junior-EM i rally. Circuit of Ireland med sin bas utanför Belfast är den nästa utmaningen för rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora.

- Det var en riktigt häftig upplevelse att köra den första deltävlingen på snöunderlag i Lettland. Tempot är riktigt högt, mycket högre än vad vi är vana vid. Nu blir det nya förutsättningar med asfalt som underlag, säger Mattias Adielsson.

Circuit of Ireland avgörs på 18 specialsträckor som tillsammans mäter 21 mil. Under långfredagen är det åtta specialsträckor och de resterande tio specialsträckorna avgörs på påskafton. Startfältet är riktigt starkt och det är hela 19 juniorer som startar, många av dem är också uppväxta med asfaltsrallyn, så det kommer att bli en fördel för dem.

- Det här kommer att bli riktigt svårt, vägarna ska vara väldigt hoppiga och svårkörda. Vi åkte hit lite tidigare för att kunna köra reccen till en lokal tävling som kördes i helgen, allt bara för att komma in i de speciella vägarna och känna på atmosfären. Under måndagen har vi också kört ett kortare test för att se så bilen fungerar som den ska. Vi kommer att försöka hänga med så bra vi kan och alla tävlingsmil vi gjorde i Frankrike förra hoppas jag att vi har nytta av i den här tävlingen, avslutar Mattias Adielsson.