Nyheter

World RX, "Säsong 2": Team Peugeot-Hansen satsar hårt!
Efter det spännande inledande året i World RX har Team Peugeot-Hansen nu satt siktet ännu högre för det andra året i Rallycross-VM. Timmy Hansen har fått sällskap av nytillskottet fransmannen Davy Jeanney att köra teamets uppdaterade Peugeot 208 WRXer.

Snart startar den nya och mer konkurrenskraftiga säsongen än någonsin. Teamets "vildare" och häftigare Peugeot 208 WRX med sina 550 hk är redo att släppas lös när FIA World Rallycross Championship tar ny sats in i dess andra säsong. Med sina fem pallplatser 2014 och den övertygande segern i Franciacorta, Italien, har bilen blivit ännu mer potent för att kunna hävda sig mot sina redan finslipade konkurrenter. Listan över förbättringar som Peugeot 208an har genomgått sträcker sig hela vägen från motor till chassi och 2015 års version kan ses som en färsk utmanare.

Såsom under 2014 kommer bilarna att skötas av den svenska rallycrosslegenden Kenneth Hansens team. Den ena av de två Peugeot 208 WRX'na kommer att köras av Timmy Hansen, 22 år, som är kvar i teamet för andra året. Till 2015 kommer den alltid hårdsatsande svensken att få en ny teamkollega i Davy Jeanney, 28 år, och 2013 års vice europamästare.

Tillsammans med Timmy, som redan har en VM-seger under bältet och potential att vinna hela VM-serien, kan säkert fransmannen ge många överraskningar under året och siktar på många värdefulla VM-poäng.

Team Peugeot-Hansens två spjutspetsar är båda lika beslutsamma att dra full nytta av den senaste specifikationen av Peugeot 208 WRXn styrka för att kunna försvara teamets och sina partners Red Bull och Total färger. 2015 års säsong kommer att erbjuda teamet hela 13 tillfällen att ta sig an resten av sportens elit i kampen om att vinna båda VM-titlarna.

Upplyft och stärkt av sportens framgångar under dess första år med VM-status, har Peugeot och Red Bull bestämt att bilda "Peugeot Red Bull Hansen Junior Team" med syftet att påskynda utvecklingen hos unga talangfulla förare att bli redo att axla rallycrossens högsta klass, SuperCar. Som en av teamets förare kommer 16-årige Kevin Hansen att köra lla deltävlingarna i årets upplaga av RX Lites Cup.

Bruno Famin (Direktör, Peugeot Sport)
"Förra årets bilar var byggda direkt från 208 T16. Till den här säsongen har vi använt vinteruppehållet till att ta det lite närmare gränsen vad reglementet tillåter och tror att det kan vara ett betydande steg framåt vad gäller prestandan. Målet är att vinna både enskilda tävlingar och att vara med i kampen om VM-titlarna för Team och Förare. Andra team har såklart samma målsättning och vi är glada över att även andra tillverkare ökar sitt engagemang i detta snabbväxande mästerskap. Det är en lovande utveckling för sporten att nya tävlingar tillkommer såsom Barcelona och Hockenheim, platser som är nära stora städer med starka band till motorsport och med bra infrastruktur."

Kenneth Hansen (Teamchef, Team Peugeot Hansen) "Jag tycker att vi är mer förberedda än vad vi var såhär dags förra året. Till 2014 var vi färdiga väldigt sent och det var en seger i sig att vi var med på startlinjen redan till första tävlingen. Trots det så lyckades vi under andra delen på säsongen att bli ett konkurrenskraftigt hot. Denna gången har vi nytta av de erfarenheterna och vi ser mycket fram emot den första tävlingen! Vi behöver göra vårt absolut bästa med potentialen i 208 WRXerna och ha sunda genomtänkta strategier för att nå bra resultat med båda bilarna vid alla tävlingar. Att vinna tävlingar och titlar kräver en stor noggrannhet med detaljer samt vikten av att ha en balanserad förarstab som är kapabla att kämpa om segrarna vid alla 13 tillfällena."

Timmy Hansen (Förare, bil #21)
"Jag är mycket förväntansfull. Jag tror att vi har en bil med potentialen att vinna direkt från start. På ett personligt plan har jag jobbat hårdare än någonsin med olika förberedelser. Jag känner mig skarpare and detta är med råge den bästa bilen som jag har haft under min karriär.
Jag är glad över att ha en ny teamkollega. Jag har känt Davy sedan jag började i rallycross. Han är snabb och mycket stabil. Han vet när han ska trycka på och när han ska släppa av, så han kommer att bli tuff att slå."

Davy Jeanney (Förare, bil #17)
" Detta är min första kontakt med ett fabriksstöttat team, så det är en stor vändpunkt i min karriär. Det är en ny utmaning och jag kunde inte vara med fokuserad på uppgiften. Alla förutsättningarna finns på plats och det är upp till mig att göra det bästa av det. Jag blev verkligen förvånad när jag satt bakom ratten på 208 WRXen för första gången. Motorn känns verkligen stark och mitt mål är att jobba upp mitt tempo allteftersom under säsongen. Förhoppningsvis kan jag vara med och slåss om pallplatser och även segrar."

Kalender ? 2015FIA World Rallycross Championship:
1 ? April 24-26: Portugal (Montalegre)
2 ? Maj 1-3: Tyskland (Hockenheim)
3 ? Maj 15-17: Belgien (Mettet)
4 ? Maj 22-24: England (Lydden Hill)
5 ? Juni 19-21: Tyskland (Estering)
6 ? Juli 3-5: Sverige (Höljes)
7 ? Augusti 7-8: Kanada (Trois-Rivières)
8 ? Augusti 21-23: Norge (Hell)
9 ? September 4-6: Frankrike (Lohéac)
10 ? September 18-20: Spanien (Barcelona)
11 ? Oktober 2-4: Turkiet (Istanbul)
12 ? Oktober 16-18: Italien (Franciacorta)
13 ? November 27-29: Argentina (San Luis)