Nyheter

Brink klar för RallyX Lites och EM-inhopp 2015
Eslövsbaserade Brink Motorsport är klara för RallyX Lites(SM i rallycross) 2015. Satsningen innebär en full säsong i SM och utöver det ställer teamet upp i två EM-tävlingar, premiären i Portugal samt tävlingen på hemmaplan i Höljes.

- Under 2014 öppnade vi ett nytt kapitel genom vår satsning på rallycross. Att lämna en framgångsrik bana inom racingen var inte lätt men summerar vi 2014 års säsong var den fantastisk på många sätt. Att satsa vidare inom rallycrossen var en självklarhet för oss och vi är nu mycket glada över att kunna presentera denna satsning tillsammans med våra partners säger teamchef Ted Brink.

Rallycross är en sport som växer starkt både nationellt och globalt vilket gör konkurrensen hårdare för var år. Teamet har förberett sig väl under vintern och kommer laddade mot 2015 års säsong med betydligt mer erfarenhet och kunskap jämfört med ett år sedan.

- Vi visade redan ifjol att vi kan vara riktigt snabba. Med mer erfarenhet, kunskap och tid för förberedelser är målsättningen för årets säsong högre. Nu är det slutlekt, vi ska vara med i toppen och slåss om segrarna säger Tobias Brink som kommer ratta teamets Supercar Lites-bil.

Det är full aktivitet för att få allt klart inför säsongen. Ett test har körts på svensk mark vilket snabbt följs upp av teamets första tävling som körs i portugisiska Montalegre den 24-26 april.

- Att kunna ställa upp i EM-premiären är givetvis superkul för oss. Vårt fokus kommer ligga på SM men vi ser vårt deltagande i EM som en fantastik möjlighet att få visa att vi har där att göra, säger Ted Brink.

SM-premiären går av stapeln den 10 maj i Skövde tillsammans med STCC-serien. Som vanligt sänds tävlingarna live och eftersänt i SVT.