Nyheter

Gammalt och nytt i South Swedish Rally 2015
Det 40:e South Swedish Rally (SSR) bjuder, förutom hela den svenska rallyeliten, både på gammalt och nytt. Jan-Erik Lundgren som segrade i det allra första SSR är föråkare och det blir Sverigepremiär för nya Mitsubishi R5, med Patrik Johansson bakom ratten.


Jan-Erik Lundgren, som segrade i det allra första SSR 1976, är föråkare i årets SSR, det 40:e i ordningen. Då som nu kommer han att köra Opel Kadett GTE. Bild: Fotogubben

SSR är ett av landets mest anrika och prestigefyllda grusrallyn och har körts oavbrutet sedan 1976. I den första tävlingen segrade Jan-Erik Lundgren, Kils MK, med sin Opel Kadett GTE.

I årets tävling kommer Jan-Erik att vara en av föråkarna med likadan Opel Kadett GTE som han segrade med 1976.

-Jag blev både överraskad och glad när jag blev tillfrågad att vara föråkare och jag ser fram emot SSR igen ? det var många år sedan sist, säger Jan-Erik.

-Jag ska köra med insidan av skallen, men det är inte samma sak som att hålla igen.

Det blir även en Sverigepremiär i SSR då Patrik Johansson, Wäxjö MS, kommer till start i den helt nya Mitsubishi R5. Patriks exemplar är ännu inte helt färdigbyggt, men Patrik kommer ändå att ha kört några testmil i R5:an innan starten på SSR.

-I år kör jag främst för att lära mig bilen, men jag ser som alltid fram mot SSR eftersom jag ser det som min hemmatävling, och det ska blir riktigt kul att få testa Mitsubishin. Träning och tester är en sak, men när det är tävling ? då är det på riktigt.


Patrik Johansson premiärkör det allra senaste, Mitsubishi R5, i årets SSR.

Robert Gustavsson