Nyheter

L-E Thorphs Memorial 2015 inställd
Säffle den 24 april 2015

Tyvärr måste vi meddela att årets upplaga av L-E Torph Memorial ställs in. Vi i Säffle MC har fastnat i byråkratins kvarnar och ett sent besked från Trafikverket har gjort att vi inte kan erbjuda den tävlingsbana som vi önskar och som krävs av en tävling med den dignitet L-E Torph Memorial har.

Beskedet från Trafikverket kom till vår kännedom i måndags, då tävlingsorganisationen meddelades att de cirka sju kilometer så kallad ?vägverksväg? vi önskat låna inte fick nyttjas på grund av den dikning som utfördes på försommaren 2014. Vägen var inte redo för tävling.

Tyvärr fick vi i tävlingsorganisationen en helt annan uppfattning om läget då vi preliminärt frågade om nyttjande av vägen. Förfrågan om nyttjande gjordes i januari månad och utifrån det svar vi fick har vi byggt årets bansträckning på. Det kan tilläggas att vägen vi önskat att låna är en sträckning som vi använt i 15 år utan att möta några hinder och den har ingått både i L-E Torph Memorial och Midnattsolsrallyt.

De sju kilometerna ligger mitt på den sträcka som skulle komma att utgöra ryggraden i årets tävling. Sträckan måste strykas och i och med det tappar vi cirka 1,6 mil ss.

Efter en veckas hårt arbete med att försöka påverka, bilda opinion, blidka, borga för ett gott återställande, hitta alternativa lösningar och så vidare tvingas vi nu kasta in handuken. Vi ser ingen lösning på det uppkomna problemet som är hållbar. Det känns extra tråkigt att ta det här beslutet när vi sett tävlingen som en av höjdpunkterna i Säffle MC:s 40-årsfirande och där vi hade föresatt oss att skapa en tävling med flera kringarrangemang likt livesänd rallyradio och liverapportering från sträckorna.
Vi vill först och främst tacka de vägföreningar som gett sitt godkännande till oss för att få komma och köra hos dem och hoppas att vi kan få komma tillbaka någon annan gång. Sedan vill vi också rikta ett stort tack till de funktionärer som varit delaktiga i arbetet fram tills nu och de som också lovat att ställa upp i sommar!

Vi vill sedan be så mycket om ursäkt till de cuper som skulle ingått i vår tävling och det besvär vårt beslut orsakat dem alla. Tävlingsorganisationen

Säffle MC