Nyheter

Rally Karlstad går in i Svenska RallyCupen.
Under fredagen meddelade Säffle MC officiellt att det tvingas ställa in L-E Torph Memorial - Svenska RallyCupen´s andra deltävling för året. Arrangören drabbades av bakslag på tillstånd för lån av vägar, den tilltänkta långsträckan som skulle varit basen i tävlingsbanan fick man i måndags avslag på - det gav arrangören ett tufft jobb, efter en vecka sökande var man slutligen tvungna att ge upp - tiden är för kort!

Redan när de första indikationerna kom från Säffleklubben började arbetet för cupens organisation att sondera terrängen efter en möjlig ersättningstävling - kontakt togs bland annat med Karlstad Motorclub-Bil som den 30:e maj arrangerar Rally Karlstad. Förra året presenterad Karlstadsklubben ett fint arrangemang på häftiga Värmlandsvägar som såväl de tävlande som publik gillade - något många lagt på minnet.

Med kort varsel och korta diskussioner inom klubben gav Karlstad Motorclub-Bil grönt ljus, de hoppar på tåget! Utöver Västras FM serie och Suzuki 1300 RallyCup adderar man nu Svenska RallyCupen till sin tävling vilket borgar för en stor rallyfest även under barmarkssäsongen i Karlstad - vi i organisationskommittén för Svenska RallyCupen är mycket glada över klubbens beslut och är övertygade om att vi kommer få se en spännande, utslagsgivande och välarrangerad tävling!

Då Svenska RallyCupen kommer in sent i planeringen för arrangemanget kommer man gå in under tävlingens inbjudan vilket innebär att vi följer arrangörens tävlingsklasser och startordning! Samtidigt arbetar arrangörsklubben för att utöka startfältet med ytterligare platser för att få plats med ett ännu större startfält!

Rally Karlstad kommer bjuda på 7 specialsträckor över 45km - en uppdaterad inbjudan väntas under de närmsta dagarna!

Tävlingskalender 2015: » 01/05-15: Rally Gotland. Gotlands MFBK.

» 30/05-15: Rally Karlstad. Karlstads Motor Club Bil.
» 27/06-15: Skilling 500. Skillingaryds MK.
» 25/07-15: Kullingstrofén. Kullings MS.
» 29/08-15: EMK-Kannan. Eskilstuna MK.
» 12/09-15: Rally Småland. Vetlanda RRC, Team Skogsåkarna, Vimmerby MS.
» 31/10-15: Marknadsnatta. Västra Östergötlands MK.


Jeremias Ericsson