Nyheter

Brink trea i EM efter premiären!
Tobias överraskade många då han låg tvåa eller tre stora delar av tävlingen och vid några tillfällen gav ledaren och regerande mästaren en match. Helgens formtopp var under semifinalen då Tobias var nästsnabbast av alla, men det slutade med en snöplig fjärdeplats i finalen efter en mycket väl genomförd EM-premiär.

- Himlen öppnade sig inför finalen och jag gjorde då ett par misstag i de svåra förhållandena och blev passerad. Att vara mästerskapstrea i ett EM är inte dåligt, men givetvis finns en besvikelse när man varit tvåa-trea största delen av tävlingen. Detta var en bra genomkörare inför Skövde dit jag kommer revanschsugen med sikte på pokal, är några av Tobias ord på väg hem.

Montalegre heter byn i norra Portugal som var värd för årets första deltävling i RX Lites. Banan är belägen på 1800 meters höjd vilket bidragit till väldigt växlande väder.

- Det var perfekt för oss med så skiftande förutsättningar eftersom vi var tvungna att jobba med bilens setup under hela tävlingen och därmed lära oss väldigt mycket. Det hade garanterat varit bättre för oss resultatmässigt att ha samma förhållande hela helgen men vi körde först och främst för att lära, är Teds kommentarer.

Teamet tackar Ramtech(ramtech.se) som var huvudsponsor för tävlingen och blickar nu fram mot RallyX Lites-premiären i Skövde den 10 maj.