Nyheter

Andra raka pallplatsen för Team Peugeot-Hansen
Team Peugeot-Hansen tog sin andra pallplats för säsongen på Hockenheim Rings 'Sachs-Arena', en spektakulär plats för den andra deltävlingen av 2015 FIA World Rallycross Championship (WorldRX). De 75.000 åskådarna ryktes med av Timmy Hansens snygga uppvisning i finalen där han med en superb start och stark körning tog ännu en tredje plats i sin Peugeot 208 WRX.

Knappt har 2015 års säsong börjat och vi har redan fått stifta bekantskap med ytterligare en intressant tävlingsarena. För första gången någonsin kördes rallycross på Hockenheim Ring samtidigt som den populära DTM-serien gick av stapeln, vilket gjorde att World RX fick möjlighet att möta en ny publik. I den legendariska 'Sachs-arenan' nyttjade rallycrossen delar av racingbanan för att sedan vika av till nypreparerade gruspartier. Publiken fick se häftiga fighter som förstärktes av att de flesta av loppen kördes på regnhalt underlag.

Detta utgjorde scenen för Team Peugeot-Hansens upp- och nergångar under helgen. Under den första dagens heatomgångar befäste teamet den potential Peugeot 208 WRX:en hade visat föregående helg i Portugal. Davy Jeanney låg på en lovande andraplats totalt medan Timmy Hansen hade femte platsen. Dessvärre, även om vädret förbättrades, så mörkande situationen för teamet under heat 3 och 4. Både Timmy och Davy stötte på problem och tappade poäng, men tog sig trots allt till semi-final.

Team Peugeot-Hansen lyckades lägga motgångarna bakom sig och till söndagens avgörande finaler hade teamet ändrat taktik för bilarna. Teamet vände ett svårt läge till framgång, vilket triggade publikens jubel. Förändringen som teamet valt att göra gav omedelbar utdelning. Timmy Hansen som hade tolfte och sista platsen in till semi-final, vände på scenariot och avancerade till trea och en plats bland de sex i finalen.

Den unge svensken startade längst bak i tredje led, gjorde en formidabel start och styrde in som trea in i första sväng. En stark och beslutsam körning gjorde att Timmy behöll tredjeplatsen trots hårt motstånd av jagande konkurrenter.
Davy Jeanney kunde inte kopiera sin teamkompis avancemang från semi-final. Davy hamnade i ett av de mest regnvåta startspåren och när han släppte kopplingen spann all framåtkraft bort och han tappade han både placeringar och en finalbiljett.

Efter två av VM-seriens tretton deltävlingar ligger Team Peugeot-Hansen på tredje plats i teammästerskapet, medan Timmy Hansen ligger fyra i förar-VM. Nästa deltävling körs om bara två veckor i Mettet i Belgien, den 15-17 maj.

Intervjuer
Timmy Hansen, N°21 PEUGEOT 208 WRX
"Vilken day! Det känns underbart att få kliva upp på prispallen efter en miserabel tolfte plats i kvalomgångarna. Jag var verkligen besviken på efter lördagens körningar, men teamet tappade aldrig förtroendet för mig och tillsammans lyckades vi vända på steken. Vi ändrade på fjädringen och gick tillbaka till en grundinställning på bilen vi visste funkade bra. Även jag ändrade min 'mind-set' och tog nya tag. Det är en häftig känsla att ha gjort en så stark upphämtning!

Davy Jeanney, N°17 PEUGEOT 208 WRX
" Efter warm-up på söndagen valde vi däck för torrt underlag, vilket var helt rätt egentligen. Vad vi inte kunde förutse var att det på just mitt startspår i semi-finalen fortfarande låg vatten efter morgonens regnskur. Jag var chanslös och min finalplats försvann i en kaskad av vattensprej.Jag försökte köra om men det gick helt enkelt inte."

Kenneth Hansen, Teamchef
"Det var en tuff helg som trots allt slutade bra! Vi lärde oss många läxor på vägen. Vi förväntade oss mer av en speciell inställning på bilarna, men vi fick ge oss och gick tillbaka på söndagen till det som var gammalt och beprövat. Det var grejen som gjorde det möjligt för Timmy att göra helgens bästa uppkörning, från 12:a till 3:a. Han gjorde inga misstag och kunde nu använda bilens kvalitéer till 100%. Davy hade bra fart, men "bara" otur med ett dåligt startspår i semi-finalen, vilket hindrade honom från final. Jag känner mig trygg för framtiden."

Resultat
Hockenheim (Germany), Final:
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
2. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)
3. Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
4. Toomas Heikkinen (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
5. Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1)
6. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)

Förar-VM (efter 2 av 13 deltävlingar)
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 57 pts
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 42 pts
3. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 37pts
4. Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 33 pts
5. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 32 pts
6. Toomas Heikinen (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 29 pts

Team-VM (efter 2 av 13 deltävlingar)
1. SDRX, 57 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 69 pts
3. Team Peugeot-Hansen, 61 pts


Susann Hansen / Team Manager