Nyheter

Mattias Adielsson i Rally-SM
Den svenske Junior-EM rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg gör tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora premiär i årets Rally-SM i det 40:e South Swedish Rally till helgen. Huvudort för tävlingen är denna gång Karlskrona.

- Dubbelt roligt, det är både roligt att få åka Rally-SM igen och att få tävla i ett nytt område. Karlskrona kommer säkert att bjuda på fantastiska vägar troligen mycket krokiga, säger Mattias Adielsson

South Swedish Rally bjuder på tävling över två dagar med start på fredag eftermiddag och målgång sen lördag eftermiddag. Totalt ska 10 specialsträckor avverkas, tre på fredagen och resterande sju på lördagen. Adielsson kommer att starta i Junior-SM och går ut som bil nummer 12.

- South Swedish Rally är en av mina favorittävlingar, det brukar alltid vara bra arrangemang och mycket publik ute i skogen. Vi fick ett kort test i lördags med en sprinttävling i Stenungssund. Det kändes bra med en kort tävling där vi var tvungna att gå för fullt från första metern. Bilen kändes riktigt bra så jag har stora förväntningar inför helgen, avslutar Mattias Adielsson.

Urban Andersson