Nyheter

Jerker Axelsson laddad inför South Swedish Rally
Efter den snöpliga avslutningen i den förra deltävlingen av Rally-SM i Östersund där Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson i solklar ledning blev hindrade på sista sträckan så satsar de för fullt för att vinna helgens South Swedish Rally. Efter ett lyckat test den första maj så känns det som alla bitarna är på plats.

Nu till helgen med start på fredag eftermiddag avgörs den tredje deltävlingen i Rally-SM som är klassiska South Swedish Rally.

Senaste åren har tävlingen körts i trakterna runt Tingsryd men nu är tävlingen flyttad till Karlskrona och det kommer erbjudas krokiga och luriga Blekingevägar.

- Jag har aldrig kört någon tävling i de här trakterna men jag har hört att det skall vara fina och krokiga vägar, dock väldigt lurigt, säger Jerker

Tävlingen startar med tre sträckor under fredag kväll och i klassen Trimmat 4WD som har 17 st bilar anmälda kommer det vara full fart från första metern innan man har kvällsservice.

- Det gäller att ladda på från första början, 25 procent av tävlingen avgörs ju på fredagen. Fredrik Åhlin som kört mycket i Rally-VM är ju anmäld och han kommer inte spara på krutet tror jag och han ser jag även som helgens största konkurrent men det går inte att räkna bort de andra heller, då det är flera som kommer med nya snabba R5-bilar, berättar Jerker

Under lördagen körs de avslutande sju sträckorna innan första bil går över målrampen vid 17-tiden i centrala Karlskrona.

- Det skall bli skönt att komma igång med "grussäsongen" efter ett långt uppehåll och med det lyckade testet vi hade för några veckor sedan så känns det som alla bitarna är på plats, avslutar Jerker

Tidsplan
Fredag 15/5
17:30 Första bil startar från Arenan
SS1-SS3
19:40 Första bil in för nattservice

Lördag 16/5
07:55 Första bil startar från Service
SS4-SS5
10:21 Service
SS6-SS7
12:42 Lunchservice 60 min
SS8-SS10
16:41 Första bil kör över målrampen

SM-Tabell Trimmat 4wd efter två av sex deltävlingar
1. Jerker Axelsson 26p
2. Thomas Thunström 22p
3. Mats Jonsson 20p