Nyheter

Frustrerande helg för Team Peugeot-Hansen
Förhoppningarna som tändes av Timmy Hansens seger och tempo i sin Peugeot 208 WRX under lördagens kvalheat nådde inte ända fram till ett lyckosamt slut av den belgiska deltävlingen av 2015 FIA World Rallycross Championship.

Team Peugeot-Hansen gjorde en stark insats för att under hård tidspress reparera skadorna på Timmy Hansens bil efter en oundviklig kollision i det inledande heatet. På rekordtid lyckades mekanikerna ersätta den trasiga hjulupphängningen och få honom ut till start för det andra kvalheatet. Timmy belönade teamets kämpainsats genom att vinna den andra kvalomgången med två sekunders marginal. Det gjorde Timmy till den andra föraren efter Petter Solberg att ta mer än en kvalseger hittills denna säsong.

Spänningen i tävlingen fortsatte under söndagen där en stor publikskara drogs till den tilltalande blandningen av soligt väder och högklassig racing. I heat 3 tog Timmy en andraplats efter en spektakulär heatvinst med bara fyra tusendelar av en sekund (den minsta marginalen någonsin i WorldRX!).

Liksom i de föregående tävlingarna i årets mästerskap kvalade de båda Peugeot 208 WRX-förarna in bland semi-finalisterna. Dessvärre tog sig ingen av de två vidare till finalen. Timmy Hansen var i ledning i sin semi-final när han fick punktering medan Davy Jeanney hindrades av en mindre lyckad start. Utfallet var extra trist eftersom Timmy klockades för bästa varvtid i sitt lopp och hade en topplacering inom räckhåll.

Efter den frustrerande tävlingen i Belgien ligger Team Peugeot Hansen för närvarande fyra i teammästerskapet, medan Timmy Hansen och Davy Jeanney ligger femma respektive åtta i förar-VM. Teamets motivation ligger i att försöka vända bilens potential till bättre resultat när VM-serien nu går vidare till Lydden Hill i England redan kommande helg. Team Peugeot-Hansen kommer ha en tredje bil i årets

fjärde deltävling, som kommer att köras av britten Andrew Jordan, 2013 års BTCC-mästare. Timmy Hansen, #21 Peugeot 208 WRX
"Det var en lovande dag men jag tappade mycket i smällen i heat 1, annars hade saker och ting kunnat slutat på ett helt annat sätt. I min semi-final upplevde jag bilen som den bästa på hela säsongen och det kändes verkligen jobbigt att tappa semi-final ledningen på grund av en punktering. Vi har klart och tydligt en bil som kommer allt närmare att kunna bli en titelvinnare. Det är bara att hålla huvudet kallt och fortsätta jobba med det vi tror på."

Davy Jeanney, #17 Peugeot 208 WRX
"Jag misstänkte att min semi-final kunde bli tuff. Väderläger förändrades under natten, vilket inte gjorde det lättare för mig. Jag slet med att hitta de där tiondelarna på varvet som behövs för att vara med att slåss i toppen. Jag hade en del tekniskt strul vilket speciellt påverkade mina starter. I semi-finalen gick det något bättre och jag lyckades hitta lite mer fart. Jag dök på en omkörningsmöjlighet, men den gick inte att fullfölja."

Kenneth Hansen, Team Principal.
"Det mest positiva den här helgen är att vi är mer och mer konstanta vad gäller prestanda. Vi är snabba. Ännu inte tillräckligt snabba. Men farten Timmy visade under andra heatet hade gett honom pole position i sin semi-final. Olyckligtvis så hade kraschen i första heatet en dominoeffekt för resterande delen av tävlingen. Davy däremot sinkades av tekniska skäl. Det är ändå roligt att höra hur båda förarna ändå tror stenhårt på bilens inneboende möjligheter. Vi måste först försöka krama ur lite till fart ur materialet för att kunna slåss om semi-finalerna främre startspår."

Resultat 3:dje deltävlingen (Mettet - Belgium) FIA World Rallycross Championship,
Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST)
Pier Gunnar Andersson (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)
Mattias Ekström (EKS, Audi S1)

Förar-VM
Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 82 pts
Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 60 pts
Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 57 pts
Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 56 pts
Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 50 pts
Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST), 43 pts
Pier Gunnar Andersson (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 43 pts
Davy Jeanney (Team Peugeot-Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 39 pts

Team-VM:
1. SDRX, 102 pts
2. Marklund Motorsport, 100 pts
3. Ford Olsbergs MSE, 99 pts
4. Team Peugeot-Hansen, 89 pts