Nyheter

Mattias Adielsson nöjd efter South Swedish Rally
Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg som tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora har avslutat årets South Swedish Rally på bästa sätt. En tredje plats i Junior-SM klassen efter en jobbig inledning på tävlingen.

- Vi kom lite fel in i tävlingen redan på fredagen och förlorade då mycket tid. Jag var inte helt bekväm med inställningarna på bilen utan kände mig lite osäker på den. Vi tog i så mycket vi bara kunde men det blev för osäkert med några moments, säger Mattias Adielsson

Efter de tre inledande sträckorna på fredagen gjordes några små justeringar på bilen för att Adielsson skulle hitta en bättre känsla i körningen. Tyvärr fortsatte de att tappa tid på de inledande sträckorna även på lördagen.

- Vi tog verkligen i på SS 4 och framförallt SS 5 där det var väldigt nära att ta slut några gånger, med den satsningen på de sträckorna borde vi varit med i toppen. Det är väldigt frustrerande när man tycker att farten och körningen stämmer men inte tiderna räcker till. Vi tog ett beslut efter SS 5 om att förändra bilen ganska mycket på servicen. Teamet gjorde ett fantastiskt jobb och vi kom ut till nästa sträcka med förändrad setup på bilen. Nu kändes det mycket bättre och tiderna visade också det. På SS 7 stämde det riktigt bra och vi var snabbast, vi körde mitt på vägen och tog inga risker och ändå var vi snabbast, säger Mattias Adielsson

Avslutningen blev spännande, åt ledande Emil Bergkvist fanns inte så mycket att göra men andra placerade Norrmannen Sindre Furuseth låg inom räckhåll. Inför den sista sträckan skiljde bara 2,7 sekunder.

- Vi tog nog i lite för mycket på sista sträckan och det blev lite fel i några inbromsningar så vi lyckades inte ta andra platsen från Furuseth. Vi är dock mycket nöjda med att vara i mål med hel bil och fått många tävlingsmil i kroppen. South Swedish Rally är alltid roligt att köra med sina häftiga vägar och trevliga funktionärer, vi längtar redan till nästa gång, avslutar Mattias Adielsson.

Slutställning South Swedish Rally JSM Klass 1 1. Emil Bergkvist - Hofors - 59,08,2
2. Sindre Furuseth - Norge - 59,45,5
3. Mattias Adielsson - Göteborg - 59,49,8
4. Markus Theorin - Skillingaryd - 1,00,29,9
5. Erik Telehagen - Växjö - 1,00,37,8

Urban Andersson