Nyheter

Peters mardrömshelg - kraschade på väg mot toppresultat i EM-premiären
EM-premiären på den Belgiska arenan i Mettet är nu avverkad och Peter Hedström kan pusta ut efter en kämpig helg.

Peter har brottats med feber, influensa och halsproblem, men trots det fått till mycket bra starter. De tester och utveckling på stötdämparsidan tillsammans med Öhlins har gett resultat.
- Nu är vi tillbaka till känslan i starterna jag hade för två år sedan, Skodan är mycket snabb där nu, säger Peter Hedström.

Peter noterade sjätte tid på första fria träningen, men sedan började problemen. Laddtrycksproblem på den andra fria träningen följdes av en hård påkörning i ledning i första heatet. Peter fick en tryckare av Mattias Ekström, vilket renderade ett kardanstångsbrott och Peter fick linka i mål med blott två drivande hjul.

I andra heatet ryckte Peter åter starten från ytterled och fick släppa Timmy Hansen framför sig genom första kurvan. Placeringen hölls till sista kurvan innan mål och Peter skuggade Timmy Hansen som blev kvalomgångens snabbaste förare. Tyvärr kom Peter lite fel in genom kurvkombinationen, med en däckstrave som sista rundningspunkt.
- Jag trodde däckstraven skulle ge med sig, men det slog upp mig i luften och jag rullade två och ett halvt varv, konstaterar Peter Hedström.

Tack vare en kämpainsats från teamet ända till klocka fyra på söndagsmorgonen, så kunde Peter stå på startlinjen även i de avslutande två kvalen.
- Tyvärr hade bilen lite sviter från rullningen, så jag drog av en drivaxel direkt på startplattan i tredje omgången.

Fjärde omgången bjöd på hårda tag och Peter avslutade EM-premiären med att bli tilltryckt och klämd redan i starten.

Nu väntar en rejäl översyn av tävlingsbilen för teamet, efter de hårda tagen i Belgien. Skodan strippas helt och byggs sedan upp från grunden igen.
- Det är mest plåt och plast, inga dyra delar, men en himla massa jobb, säger Peter Hedström. Peter kör sedan deltävling två i SM på Strängnäs Motorstadion, som test innan det bär av till Peters tyska favoritbana Estering för den andra deltävlingen i EM-serien på midsommardagen.

Anders Ekström