Nyheter

Kevin Hansen siktar på seger i England
Svenske rallycrossföraren Kevin Hansen kör denna helg på Lydden Hill i England och har siktet inställt på att försöka ta årets första RX Lites seger.

Hansen har visat god form under de inledande två tävlingarna i år. Han blev tvåa på RX Lites Cup premiären i Portugal och hade en klar ledning i den första SM-deltävlingen i Skövde för bara två veckor sedan. Kevin hoppas kunna förvalta sin fart till en seger med sin Peugeot 208 Lites i helgen.

- De föregående två tävlingarna har känts riktigt bra. Vi har hittat en bra balans i bilen som gör att jag har en stabil grund i bilen att utgå från. Banan i Lydden Hill har viktiga asfaltspartier och vi har en bra plan för hur vi ska få ut det bästa av bilen där. Nu hoppas jag bara att turen kan vara lite mer på min sida, säger Kevin Hansen.

- I Portugal hamnade jag ofta på de yttre startspåren vilket gjorde det svårare in mot första sväng. I Skövde hade jag en bra ledning men slog bort ett hjul på grund av en olycklig landning i en grop.

Kevin Hansen tycker att banan på Lydden Hill känns som en hemmatävling. Han har trots sina 16 år redan varit här många gånger i karriären när han körde Brittiska Junior Mästerskapet i rallycross 2013.

- Lydden är en av mina favoritbanor, berättar Hansen. Det är mycket asfalt och den har en skön rytm. Jag har gjort många varv här både på tävling och tester så det här är en av de banorna jag kan bäst. När jag nu i år har min tävlingsingengör och menor från Brittiska Mästerskapet, Graham Rodemark, med mig här i helgen så känns det roligt och som att vara tillbaka i den goda känslan jag hade när jag började min rallycrosskarriär här på Lydden.

Hansen ligger för närvarande tvåa i RX Lites Mästerskapet bara fyra poäng bakom ledande Kevin Eriksson.

RX Lites Cup ställning efter deltävling 1/7:
1 Kevin Eriksson 30
2 Kevin Hansen 26
3 Tobias Brink 21
4 Krzysztof Holowczyc 17
5 Oliver Eriksson 17
6 Joachim Hvaal 16