Nyheter

Team Peugeot Hansen missade final i England
Team Peugeot-Hansen tog alla tre Peugeot 208 WRX till semi-finalerna i den brittiska deltävlingen av FIA World Rallycross Championship på Lydden Hill, men dessvärre lyckades ingen av dem att gå vidare till final.

Med tanke på hur svårt det är att ta sig vidare till semi-final i WorldRX överhuvudtaget, så var Team Peugeot-Hansens bedrift att ta samtliga tre 208:orna dit en mycket lovande prestation. Vägen till semi avrundades med att Andrew Jordan, som gjorde ett inhopp i teamet i den engelska deltävlingen, satte bästa tid i Heat 3, medan teamkollegan Timmy Hansen bara var en tiondel från att göra det samma i Heat 4.

Oturligt var det avslutande skedet inte speciellt lyckosamt för de tre Peugeot 208 WRX:erna. Trots en nästintill felfri körning i semi-final 1 fick Timmy Hansen nöja sig med en frustrerande fjärde plats. I den andra semi-finalen misslyckades även teamets andra två förare att ta en av de sex finalbiljetterna.

Det var Kevin Hansen som försvarade teamets färger i Peugeot Red Bull Hansen Junior-programmet genom att vinna finalen i RX Lites seriens andra deltävling och därmed klättra upp till delad ledning.

Davy Jeanney, PEUGEOT 208 WRX #17
"Jag var nöjd med farten i bilen redan under friträningen, men sedan stötte vi på några mindre tekniska problem och det gick inte så bra i heat 1. Jag kompenserade för det i heat 2 och 3, vilket gjorde att jag tog mig till semi-final. I semi-finalen hade jag återigen en del problem och jag klarade inte att ta en topp-tre plats. Hursomhelst var det i det stora hela en ganska positiv helg där jag tog ett betydande steg med min körning och känner mig nu mer bekväm i bilen är någonsin. Något jag hoppas ska hålla i sig även i kommande tävlingar."

Timmy Hansen, PEUGEOT 208 WRX # 21
"Det var en frustrerande helg. Vi var lika snabba som de längst fram, men mina chanser fick sig en rejäl törn när jag fick punktering i heat 2. På grund av det fick jag slita på orättvisa villkor i heat 3 med en nyvattnad bana, vilket kostade mig ungefär två sekunder per varv, vilket är mycket tid i dessa sammanhang. Faktumet att jag var tvåa i fjärde heatet bekräftade återigen att tempot fanns där. I semi-finalen kom jag ut bakom Johan Kristoffersson och fick hela rutan täckt av lervälling, vilket gjorde sikten minimal. I blindo körde jag på en barriär. Som tur var gick inget sönder men jag tappade mycket tid. Just nu känns det som om inget vill gå vår väg..."

Andrew Jordan, PEUGEOT 208 WRX #177
"Det var verkligen roligt att få möjligheten att vara en del av teamet denna helg. Extra roligt att vinna heat 3 och det på min födelsedag och på hemmaplan. När jag gick över mållinjen såg jag hur mina fans vinkade åt mig. Det var första gången jag fick uppleva det på VM-nivå. Såklart är jag lite besviken över att inte ha tagit mig till final, men så är det i rallycross ibland."

Kenneth Hansen, Team Principal

"Det var en tuff helg för oss. Jag är inte alls nöjd med resultatet, även om Junior Teamets seger kändes mycket bra. Bilen hade mycket mer potential, men vi misslyckades med att omvandla det till reda VM-poäng och ett bra resultat på banan. Ovanpå det hade vi lite otur med några små tekniska detaljer samt att arrangören vattnade banan vid ett, för oss sett, minst sagt ogynnsamt tillfälle. Inga av dessa faktorer gjorde livet lättare för oss. Det var synd för Andrew vann ett heat och Timmy var snabbast i heat 4. Farten finns där, men vi har inte lyckats få ihop pusslet till att vinna ännu."

Resultat
Lydden Hill standings:
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
2. Mattias Ekström (EKS, Audi S1)
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo)
4. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST)
5. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST)
6. Guy Wilks (JRM Racing, Mini)

2015 FIA World Rallycross Championship totalställning (deltävling 4/13):
Förar-VM
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 112 pts
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 83 pts
3. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 77 pts
4. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 63 pts
5. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiest ST), 61 pts
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 59 pts
7. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 59 pts
8. Pier Gunnar Andersson (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 47 pts
9. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 47 pts

Team-VM
1. Ford Olsbergs MSE, 138 pts
2. SDRX, 132 pts
3. Team Peugeot-Hansen, 110 pts
4. Marklund Motorsport, 106 pts


Susann Hansen