Nyheter

Kevin Hansen vann i England
Svenske rallycrossföraren Kevin Hansen tog en skön seger i sin Peugeot 208 Lites i den andra deltävlingen av RX Lites Cup på Lydden Hill i England.

Hansen var tvåa efter de inledande heatomgångarna. I semi-finalen startade Kevin på pole position, tappade starten men kämpade sig tillbaka för att på sista halvvarvet göra en snygg och välplanerad omkörning. Seger i semi-finalen gav också pole position i finalen. Hansen ryckte åt sig ledningen direkt, medan hårdaste konkurrenten Kevin Eriksson tog jokerspåret. Det såg ut som om Eriksson skulle komma ikapp Hansen, men Kevin satte hårt mot hårt och levererade några riktigt vassa varvtider och med någon halvsekunds marginal kom Hansen ut från jokerspåret före Eriksson på sista varvet och knep en välförtjänt seger.

- Underbart att vinna här på Lydden Hill, jublar Kevin. Den här banan är en av mina favoriter efter åren i det brittiska mästerskapet. Vi hade bra tempo från början av helgen. Jag gjorde visserligen en ganska dålig start i semi-finalen och fick ta i rejält för att reparera "skadan". På sista varvet lyckades jag bromsa mig förbi [Tobias] Brink och vinna.

- I finalen satt däremot starten perfekt, fortsätter Kevin. När vi stod på startlinjen började det regna och jag tog det ganska varsamt första varven för att inte bli överraskad av dåligt underlag. På det tredje av de sex varven hade jag tappat värdefull tid gentemot Kevin Eriksson. Jag tog i allt vad jag kunde och vågade de sista varven och lyckades ta in förlorad tid och vinna loppet. Det är extra roligt att vinna här på Lydden eftersom jag har många supporters och vänner här sedan förr. Nu är Kevin och jag i delad ledning i sammanställningen, vilket gör det tätt och spännande.

Teamchefen för Peugeot Red Bull Hansen Junior, Graham Rodemark, var nöjd med dagen och kommenterar tävlingen så här:
- Det är fantastiskt! Det har varit en dröm för Kevin att vinna här och han har gjort det bra och förståndigt hela helgen, precis som alla i teamet har gjort. Omkörningen i semi-finalen var tävlingens viktigaste manöver för Kevin, vilket bäddade för segermöjligheterna i finalen. Kevin sätter stor press på sig själv och vinsten här idag var bra för den mentala styrkan och att få honom in på rätt väg för resten av säsongen.

RX Lites Cup, Storbritanien Resultat: 1 Kevin Hansen (SWE)
2 Kevin Eriksson (SWE)
3 Thomas Bryntesson (NOR)
4 Oliver Eriksson (SWE)
5 Tobias Brink (SWE)
6 Simon Olofsson (SWE)

RX Lites Cup Totalställning i mästerskapet :
1 Kevin Eriksson (SWE) 55
=Kevin Hansen (SWE) 55
3 Tobias Brink (SWE) 37
4 Oliver Eriksson (SWE) 34
5 Sandra Hultgren (SWE) 31
6 Joachim Hvaal (NOR) 30

Susann Hansen